Főispáni megtekintéssel átadták a Penny megújult karcagi logisztikai központját

Megosztás

Átadták a Penny Market Kft. megújult karcagi logisztikai központját, a mintegy 7 milliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően csaknem száz új munkahely létesült. Az átadót fideszes politikusok sem hagyták ki, közülük egy mikrofonhoz is jutott, csodálatos eredményekről számolt be. Dolgozók nem kaptak szót…

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az ünnepélyes átadáson elmondta: a fejlesztés egy erős, dinamikus cég önerejéből valósult meg. Mindez mutatja a magyar piacba és gazdaságba vetett bizalmat, márpedig “a mai háborús, szankciós időkben a bizalom az egyik legnagyobb érték” – hangsúlyozta. A fejlesztés illeszkedik a magyar kormány gazdasági és társadalmi céljaihoz – fűzte hozzá.

Szavai szerint a szomszédban folytatódik a háború, az Európai Unió szankciós politikájának pedig naponta láthatók a negatív hatásai, mégis a számok a munkaalapú magyar gazdaság válságállóságát tükrözik.

 A gazdasági növekedést nézve Magyarország jelenleg az ötödik az európai uniós rangsorban, miközben szeptemberben és októberben is többlettel zárt a költségvetés – közölte. A munkanélküliség az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban és az elmúlt napokban is többszörös kereslet mellett fogytak a magyar állampapírok Európában és az ázsiai piacon is – tájékoztatott. Az Eurostat listáján Magyarország az első az uniós adócsökkentési rangsorban – számolt be.

Elmondta, hogy az adócsökkentés 2010 óta folytatott politikája meghozta a várt eredményeket. A reálbérek az elmúlt bő tíz év során 55-60 százalékkal emelkedtek, a kiskereskedelmi forgalom másfélszeresére bővült – tette hozzá.

 Az államtitkár méltatta a karcagi beruházást, szavai szerint a régió gazdasági teljesítménye az egy főre jutó GDP alapján csaknem duplájára nőtt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a foglalkoztatási ráta 2010 óta 54,7 százalékról 72,5 százalékra javult, miközben a munkanélküliségi rátát 10,4 százalékról 4,7 százalékra sikerült leszorítani. A keresetek az országos trendnek megfelelően ebben a régióban is több mint duplájára emelkedtek az elmúlt időszakban – állította.

Fideszes hajjakendek is szükségét érezték, hogy jelen legyenek Fotó: F. Kovács Sándor Facebook

Kitért arra, hogy a Penny Market karcagi logisztikai központja a cég három országos központjának egyike. A bővítés után 10 ezer négyzetméteres új logisztikai központban kezdetben negyven, később akár száz új munkahely is létesülhet.

Ezután végre szót kapott a cég vezetője is. Florian Jens Naegele, a Penny Market Kft. ügyvezető igazgatója az átadón arról beszélt, hogy az áruházlánc kínálatának jelenleg is csaknem kétharmadát magyar beszállítók biztosítják. A korszerűsítésnek köszönhetően fenntarthatóbbá, ezzel együtt költséghatékonyabbá és környezettudatosabbá is vált a létesítmény működése – mondta.

Silke Janz, a Penny Market Kft. pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a beruházással a létesítmény külterülete 30 ezer, az épület pedig 10 ezer négyzetméterrel bővült, ezzel csaknem a duplájára növelve a tárolási kapacitást. A megnövekedett forgalom megkövetelte, hogy még több termékkel lássák el a kelet- magyarországi egységeket – mondta. A Penny legnagyobb munkáltatónak számít Karcagon és környékén, ahol kizárólag saját alkalmazottak dolgoznak.

Az eseményt ki nem hagyták volna szájtáti fideszes megyei vezetők sem. Részt vett többek között Fazekas Sándor fideszes országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke, Berkó Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal főispánja, Szepesi Tibor, Karcag polgármestere (Fidesz-KDNP). Csoda, hogy pap nem volt, aki megáldotta volna a létesítményt.

A Penny Market Kft. 1996 óta működik Magyarországon. Az áruházlánc jelenleg 228 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és csaknem 5000 munkatársat foglalkoztat. A társaság adózott eredménye tavaly mintegy 4,374 milliárd forintra csökkent az előző évi mintegy 4,7 milliárdról.

Forrás: MTI

Nyitókép: F. Kovács Sándor Facebook

Kapcsolódó cikkek