Moszkva jobb volt, mint a mostani Brüsszel – hangzott el a Pócs-Bayer-Kövér trió jászapáti fórumán

Megosztás

A Szol24 is beharangozta, hogy nem akármilyen illusztris vendégek előadását hozta tető alá Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője. Bayer Zsolt publicistának és Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének nem volt nehéz felmondania a kormánypárti propagandát a Jászapátin tartott szuverenitásvédelmi fórumon.

Pócs úgy konferálta fel a szélsőséges megnyilvánulásairól ismert Bayert, hogy azok közé tartozik, aki kimondja a szavakat, mert a gondolatokra nem emlékszik senki. Nos, Bayer valóban kimondta.

„Már többször elhangzott, hogy Moszkva jobb volt, mint a mostani Brüsszel. Ja. De egy dolog egészen biztos: a Szovjetunió annak idején lényegesen komolyabban vette a jogot és a jogrendszert, mint jelenleg az Európai Unió” – hangzott el a megdöbbentő kijelentés a publicistától, aki szerint a pápa egy demens vénember, a homofóboknak üzenő Fekete Giorgiót, a Carson Coma énekesét pedig egyszerűen csak sz*rdarabnak nevezte.

„Ön szerint a kritikus sajtó veszélyt jelent Magyarországra? Nehezítené azt a munkát, hogy kritikus kérdéseket tegyünk fel?” – kérdezte a Telex riportere, Fábián Tamás a házelnököt, akinek válaszát nagyon szívesen idéznénk, ám mégsem tudjuk megtenni, ugyanis némán, rezzenéstelen arccal vette tudomásul a kérdéseket, válasz nem érkezett.

Kövér László és Pócs János a szuverenitásvédelmi fórumon Jászapátin

Pócs János országgyűlési képviselő szintén hozta a kötelezőt és feltette a nagy kérdést: hogy is volt 2010 előtt? „Akkor milyen volt az ország szuverenitása? És akkor voltak-e nemzeti konzultációk? Nem voltak nemzeti konzultációk. 2010 előtt Gyurcsány Ferenc csak Brüsszellel konzultált.”

Jászapáti a világ közepe, így evidens, hogy helyi ügyekről alig, országos, globális témákról viszont annál inkább szó esett. Kiderült például, hogy az David Pressmann egy nem létező ember. Néha feltűnik, de nem tudni, kicsoda és mit akar, állítólag nagykövet, amúgy meg tök mindegy – osztotta meg magasröptű meglátásait ezzel kapcsolatosan Kövér László.

Kétségtelenül akkor érkezett el mélypontjára a fórum, amikor a házelnök a Hitlerrel és a nácikkal kapcsolatos okfejtésébe kezdett.

„Nekünk azon sincsen okunk örülni, hogy a németek tönkreteszik magukat, méghozzá viharos gyorsasággal és egységnyi időt tekintve talán gyorsabban, mint Hitler tette. Hitlernek ehhez kellett 12 év, ezeknek, akik most vannak ott, ezeknek nem kell 12 év, hogy padlóra küldjék Németországot.”

A laza hitlerezés után, az előre felírt nézői kérdésekre válaszul Bayer Zsolt a program végén mindenkit megnyugtatott, legkésőbb március 15-én vonulni fog a Békemenet.

Képek: Pócs János Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek