Némi ellentmondás van a fideszes politikusok, közte Pócs János nyilatkozata és a valóság között ami a MÁV-ot illeti

Megosztás

Hiába minden kormányzati erőlködés, meg a csodaminiszter, Lázár János miniszteri irányítása, továbbra is naponta vergődik a MÁV. Már nemcsak mozdonyok vagy biztosítóberendezések romlanak el, hanem sorompók is. A fideszes poltikusok azonban optimisták.

Nézzük a kedd délelőtti produkciót a MÁV-tól, ami térségünket érintette:

“Jászberény és Pusztamonostor között meghibásodott a biztosítóberendezés. A helyreállításig akár 20-30, esetenként 30-70 perccel is megnőhet az S820-as vonatok menetideje a Hatvan–Szolnok vonalon.”

“Frissítés: Karcag és Püspökladány között helyreállították a meghibásodott sorompót, a két állomás között ismét zavartalanul közlekedhetnek a vonatok. A Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony fővonalon fokozatosan áll helyre a menetrend.

Előzmény: Karcag és Püspökladány között sorompóhiba lassítja a közlekedést. A helyreállításig 5-15 perccel is meghosszabbodhat az érintett vonatok menetideje a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony fővonalon.

A Karcagról 6:56-kor Debrecenbe induló személyvonat (6040) csak Püspökladánytól közlekedik.”

Ehhez képest fideszes poltikusok továbbra is bíznak Lázár Jánosban és a helyzetet biztatónak mondják.

A Telex.hu kérdezett meg több kormánypárti politikust a Parlamentben, egybek mellett Pócs Jánost. Mindenki sugárzott az optimizmustól, kiváltképp Pócs, aki egy ajándéktasakkal a kezében nyilatkozott.

Pócs János azt mondta, amikor megy haza Budapestről Jászberénybe, minden héten van baleset. Sajnos előfordul ilyen az életben, nagyon sajnálja, de így van. Problémák is vannak minden téren. Ahhoz, hogy jobb legyen a helyzet, dolgozni kell tovább mindenkinek, rendületlenül. A Vodafone és a ferihegyi reptér tervezett megvételéről azt mondta, hogy jó gondolat, nagyon fontos, hogy nemzeti legyen. A vasút is fontos, folyik a fejlesztés, ő például már új kocsikkal is utazott.

Forrás: MÁVInform és Telex.hu

Kapcsolódó cikkek