Jó kis vita kerekedett abból, hogy egy kerékpáros felmerészkedett a főútra Szandaszőlősön

Megosztás

Elállták az útját egy kerékpárosnak a szolnok-szandaszőlősi kerékpárúton, ezért egy kerékpáros úgy döntött, pár métert a főúton tesz meg. Nemcsak az őt követő kamionostól, hanem még a közösségi oldalra feltett posztja miatt is kapott hideget, meleget ezért a tettéért.

Magyarországon mindenki utál mindenkit, többek között biciklis az autóst, autós a gyalogost, és ezek minden viszonylata oda-vissza, és akkor még a különböző politikai beállítottságú emberek viszonyáról nem is beszéltünk

Nos, ebben a fene nagy kölcsönös utálatban történt meg, hogy egy kerékpárosnak elállták az útját a szolnok-szandaszőlősi kerékpárúton, ezért úgy döntött, hogy pár száz métert a forgalmas közúton tesz meg.

De nézzük a történetet:

“Sziasztok! Szeretnék megosztani egy kedves történetet, ami a mai napon (hétfőn – a szerk.) 16:00 magasságában történt Szandán a 442 úton. Már elég régen országúti kerékpározok és a Szolnokig tartó szakasz nem éppen kedves nekem, de ma az élet úgy hozta, hogy arra volt dolgom és a kellemest a hasznossal alapon arra mentem. A repteret elhagyva Falva felé a bicikliutat két kisteherautó teljes hosszában és szélességében elállta / rakodás , pakolás miatt / . Van ilyen, kerülni nem lehetett őket, mondom, hogy a következő keresztútig kimegyek az útra. Kb 500 méterről beszélünk. Két autósnak nem okoztam gondot, hogy egy 50km/h haladó kerékpárost ki tudjanak kerülni, ők biztos látták. hogy a bicikliúton nem lehetett közlekedni, így ők nem akartak megölni . De jött a kedves piros kamionos, ő, aki a maga 50 kilogrammjával szénné nyomta a dudát és jóformán megölt egy több 10 tonnás szerelvény védelmében, büszke lehet magára. Próbáltam jelezni neki, hogy nem szándékosan vagyok itt és nem is igazán éreztem úgy, hogy lassítanám a forgalmat azzal a sebességgel de ez már megint nem érdekelte. Jeleztem ha ennyire erős, álljon meg és szálljon ki a tonnás szerelvényéből és mutatkozzuk be egymásnak. A találkozó elmaradt, nyilván mérlegelt, hogy jobb a dudát nyomni és letúrni az útról a kamionból. Nyilván ettől függetlenül nem haladtam szabályosan, tény, de én se mentem oda a kerékpárúton rakodó pakoló teherautókhoz, hogy takarodjatok az útról. Lehetnénk egy kicsit figyelmesebbek és türelmesebbek is és nem kell 500 méter miatt megölni az embert. Az esetről videó is készült, amit a hátsó radaros kamera rögzített. Köszönöm, hogy elolvastad. Mindenki legyen egy kicsit türelmesebb és előzékeny az utakon és ne egyből az legyen az opció, hogy el kell pusztítani mindenkit magunk előtt!”

Erre a bejegyzésre érkeztek a különböző vérmérsékletű hozzászólások pro és kontra. Sokan jegyezték meg, hogy kerékpárosnak semmi keresnivalója az úton, ők nyilván még nem kerékpároztak, illetve sokan keltek védelmére a poszt szerzőjének, esetleg szidva a kamionosok viselkedését. Természetesen az állaspontok nem közeledtek egymáshoz, sőt…

Többen azt is szóvá tették, hogy Szolnok és Rákóczifalva között milyen rettenetes állapotban van a 442-es út, eleve keskeny, ráadásul a széle katasztrófális állapotú (talán eljut ez a körzet országgyűlési képviselőjének, Kállai Máriának a tudatáig is és végre tesz is valamit a felújítás érdekében, mert toldozni, foltozni nagyon úgy tűnik, itt már nem elegendő – a szerk.).

Egy szó, mint száz, a hazai közlekedési helyzet nem túl rózsás, és ezt még tetézi az úthálózatunk katasztrófális állapota is.

Forrás: Szolnok és környéke útinform Facebook

Kapcsolódó cikkek