Hajnalban támadt áldozatára a tiszaligeti rabló

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 24 éves szolnoki férfival szemben rablás bűntette miatt. A bűntény szinte pont egy éve történt.

A vád szerint a többszörösen büntetett, legutóbb jelen cselekményét megelőzően kevesebb mint egy hónapon belül szintén vagyon elleni bűncselekmények miatt szabadságvesztésre ítélt – így különös visszaesőnek minősülő – férfi 2022. október 4-én a hajnali órákban Szolnokon, a Tiszaligeti Városi Sportcsarnok bejárata előtt összetalálkozott egy, a táskáját a vállán vivő középkorú hölggyel. A Debreceni Egyetem Szolnoki Campusának irányába haladó nőt követni kezdte, majd a Campus parkolójánál a sértetthez lépett.

A nő ekkor kérdőre vonta a férfit, hogy miért követi, és megpróbált tőle eltávolodni, azonban a vádlott megfogta a sértett jobb vállán lévő táskájának fülét, és megpróbálta azt a sértett kezéből kitépni. Az értékeit védő nő és a vádlott között dulakodás alakult ki, a nő egyensúlyát vesztve elesett, azonban a táskája fülét továbbra is szorosan fogta.

A támadó ekkor a nőt a táskával együtt mintegy másfél méteren keresztül húzta a földön. Végül a táskát sikerült kitépnie az áldozat kezéből, és a helyszínről elfutott. A táskában volt a hölgy mobiltelefonja, iratai, pénztárcája és egyéb használati tárgyai mintegy 72.000 forint értékben.

A hölgy a rablás során 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádiratában szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni, közölte dr. Lánczi Rajmund csoportvezető ügyész, helyettes sajtószóvivő (Szolnok Járási Ügyészség).

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezt a tájékoztatást adta.

Kapcsolódó cikkek