Lombkoronasétány épült Nagykörűben

Megosztás

Több, mint 646 millió forintból épül lombkoronaház és sétány a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagykörűben, közölte a település polgármestere az MTI-vel.

Túri Tibor polgármester tájékoztatása szerint a projekt finanszírozásához a magyar kormány és az Európai Unió csaknem 507 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Az épület nyolc méter magasan épült, így a nyitvatartását nem befolyásolja a Tisza folyó ingadozó vízállása. A sétány a Tisza gátjáról vezet az épülethez 300 méteren az ártéri erdőben.

A Lombkoronaház épületében multifunkciós rendezvényteret és melegkonyhás éttermet alakítottak ki, amelyhez egy fedett és egy nyitott terasz is tartozik – sorolta. Az étterem melletti tájboltban kézműipari termékeket árusítanak és a gyerekek számára is biztosítanak játszásra alkalmas teret – mondta a polgármester.

Ahogy megírtuk régebben, a nyírmártonfalvai lombkoronasétány rengeteg témát szolgáltatott a sajtónak. Méterenként 644 ezer forintba került, és olyan bizarr történetek kapcsolódnak hozzá, mint a helyi közmunkás levetetett röhögős szmájlija, az ügyről tudósító médiumok feljelentésével fenyegetőző polgármester vagy az oda vezető út váratlan lezárása.

MTI-információ

Kép: Túri Tibor

Kapcsolódó cikkek