Brüsszel után újabban Washington is hibás Szalay Ferenc szolnoki polgármester szerint

Megosztás

Brüsszel után immár Washington is minden lében kanálnak érezheti magát a Fidesz szemében. Nem véletlen, hogy a 68 éves Szalay Ferenc szolnoki fiatal demokrata polgármester is ezt a két bástyát szidja erőteljesen.

Hollik István elvtárs , a a Fidesz kommunikációs igazgatója volt a vendége a szolnoki Márai körnek, ahol a magas rangú személyiséget a Tisza-parti esték programsorozat keretében már másodjára látták vendégül Szolnokon azért, hogy aktuálpolitikai kérdéseket vitassanak meg nagyobb körben.

Szalay Ferenc közösségi oldaláról megtudhattuk, hogy Hollik úr elmondta, az ilyesfajta polgári szerveződések, összejövetelek tökéletesek, hogy lássuk, ha nehéz helyzetben van az ország – ahogyan jelenleg -, mi nem fogjuk úgy érezni, hogy egyedül vagyunk, mert egy dolog biztosan összetart minket: a haza szeretete!

Valaki a bejegyzés egy hozzászólásában megjegyezte: A haza pénzének szeretete…

A szolnoki városvezető végül hozzátette, hogy az együtt gondolkodás mindig a leghatásosabb fegyver, mert szerinte

jöhet itt Washington vagy éppen Brüsszel a saját igazával, a végén mindig kiderül, hogy a mi utunk jelenti a valós megoldást.

Megkérdeztük az utca emberét Szalay Ferenc mondandójával kapcsolatban.

Volt, aki azt mondta, hogy szerinte érdekes, mióta Brüsszelből és Washingtonból elég keményen feszegetik a magyar jogállamiság és az oroszbarátság kérdését, azóta ezzel a két szövetségessel, vagyis az Európai Unióval és a NATO-val a Fidesz egyfolytában háborúban áll. Vajon miért?

Azt is érdekesnek találták, hogy az egykori elvtársak, amikor még létezett a Szovjetunió és a Varsói Szeződés, nem merészelték megkérdőjelezni ezen szövetségek igazát, hiszen rájuk nézve meglett volna a súlyos következménye efféle mondataiknak. De a nagy demokráciában Orbánék mindent megengedhetnek maguknak.

Valaki visszakérdezett: vajon a hollikos találkozón szóba került a zsarnok Putyin háborúja egy független ország ellen? Szalay Ferenc ugyanis erre nem tért ki.

Valaki pedig csak legyintett, hogy a “mi utunkról” az első és második világháború tükrében inkább ne is beszéljünk, mert láttuk a következményeit.

Nyitókép: Hollik István Facebook

Kapcsolódó cikkek