Már zajlik a kétnapos nagykörüi Cseresznyefesztivál

Megosztás

Aki még teheti, feltétlenül látogasson ki a második napra (is).

Az esemény az immár eredetvédett Nagykörűi Ropogós Cseresznye ünnepe, ahol a legjobb helyi gazdák kínálják legkiválóbb gyümölcseiket kóstolásra és persze megvásárlásra.

A két nap folyamán megjelenik a cseresznye ezer arca: a friss gyümölcsök mellett frissen préselt cseresznyelé, cseresznyelekvár, cseresznyés sütemények és sajtok, cseresznyeszörp, cseresznyepálinka és sör, valamint cseresznyés ajándéktárgyak is kínálják magukat.

Az egész napos programban találhatjuk a gyermekeknek Cseresznyemag játszóház, gyermekműsor és állatsimogató, mellettük pedig utcazenészek. és falunéző kisvonat is szerepel a nap kínálatában.

A megéhezőket bográcsos és grill ételek, cseresznyelekváros palacsinta, sajtok és füstölt áruk, kemencés lángos, valamint remek italok is várták-várják a megszokott helyi termékek mellett.

A piactér környéki nyitott portákon garázsvásár és régiségudvar várta a látogatókat, és megtartották a nagy sikerű “Kutyabáj” ebszépségversenyt is.

A piactér színpadán napközben zenélt a Molnár Gitár Band, a Fricsay Richárd rézfúvós kvintett, a Storyville Jazz Band, szombat este pedig a Tájházban a Fülemüle Presszó Tribün Band adott koncertet.

Vár mindenkit Nagykörű, Magyarország cseresznyéskertje! (Forrás: programturizmus)

Kapcsolódó cikkek