Kidöntötte a trafóállomást a részeg férfi, mindenhol elment az áram Abonyban

Megosztás

November 26-án, azaz tegnap este érkezett a hír, hogy az Újszászi úton a kanyarban egy autó nekicsapódott a transzformátorállomásnak, aminek következtében mindenhol elment az áram Abonyban. Most kiderült az is, hogy a durva balesetet egy 30 éves, helyi férfi okozta, aki rendkívül ittas állapotban hagyta el a helyszínt.

Egy teljesen megrongálódott, kidőlt oszlop képei lepték el a közösségi médiát tegnap este. Akkor még nem lehetett sokat tudni, hogy pontosan milyen körülmények vezettek oda, hogy a vezetékek elszakadtak, a transzformátorállomás összedőlt, az áram pedig mindenhol elment egész Abonyban.

A helyszínről érkező információk alapján egy fiatal, részeg férfi okozta a balesetet, aki azon nyomban távozott is a környékről, bár később a rendőrök megtalálták. Neki könnyebb sérülései lettek, a mentőszolgálat munkatársai vérvétel és vizeletminta adási kötelezettség mellett vitték kórházba. Hatalmas szerencséje nemcsak neki, de mindenki másnak is, hogy a baleset pillanatában senki nem tartózkodott a környéken, így rajta kívül nem történt személyi sérülés.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A polgármester, Pető Zsolt beszélt az E.ON munkatársaival, akik közölték vele, hogy Abony egészét érinti az áramszolgáltatás kimaradása a részeg sofőr akciója miatt. Úgy fogalmaztak, kiemelten dolgoznak a hiba elhárításán és kérik a lakosság türelmét, valamint megértését.

Emellett elmondták, az anyagi kár jelentős, ugyanis az egész állomást újjá kell építeniük. Várhatóan 1-2 napot vesz igénybe az újjáépítés, a tegnapi baleset óta az áramszolgáltatás hiányát aggregátorokkal próbálják biztosítani.

A jászsági térségben még októberben gyulladt ki egy trafóház, több, mint egymilliárd forintos kár keletkezett.

Kép: ABONY.HU – Abony város hivatalos oldala Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek