Fotókon a súlyos áramkimaradást okozó, leégett jászsági trafóház

Megosztás

Ahogy arról beszámoltunk, október elején tűz ütött ki a Jászberény és Jászárokszállás között elhelyezkedő trafóállomáson, a közösségi médiában hamar elterjedtek a képek, ahogy nagy lánggal ég valami a telephely környékén. Most megdöbbentő fotókon láthatjuk a tűzeset nyomait.

Még aznap kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj, mint azt elsőre sejtették a jászberényi és a környező településen élők, volt, ahol egy egész napra elment az áramszolgáltatás. A pusztítás okozta nyomokat mind Budai Lóránt, Jászberény polgármestere, mind Pócs János, a térség országgyűlési képviselője megtekintette a helyszínen.

„Megdöbbentő volt az a látvány és az a tömény füstszag, ami így, az eset után majd’ három héttel is fogadott. A képek magukért beszélnek. A baleset körülményeit jelenleg is vizsgálják, az eredmény néhány héten belül várható” – írta a polgármester.

Sokan maradtak áram nélkül
Jelentős a kár

Valóban a semmiből érte a kimaradás a térséget, az egy családra jutó gyertyafényes vacsorák feltehetően radikálisan megemelkedtek október 5-e estéjén.  A Facebookon volt olyan, aki arról számolt be, a saját lakhelyére sem tudott bejutni az elektronikus beléptetés leállása miatt. Később kiderült, a szóban forgó trafóállomás volt a leginkább terhelt.

Nagyobb volt a baj, mint azt elsőre gondolták
A tűzeset nyomai

A probléma olyan súlyos, hogy még mindig előfordulnak kisebb-nagyobb áramkimaradások, több, mint egymilliárd forintos a kár. A polgármester tájékoztatása szerint ilyen esetekre még néhány hétig fel kell készülni. Kérik és köszönik a lakosság türelmét, megértését.

Pócs János országgyűlési képviselő Borbás Zoltánnal, a megyei közgyűlés alelnökével járta körbe a helyszínt. Elmondta, hogy a folyamatos és egyenletes kiszolgálást biztosító eszközök beépítése és szabályozása folyamatos, kéri a lakosságot, hogy az MVM ügyfélszolgálatán jelentsék azoknak a háztartási eszközöknek a káresetét, amik az áramkimaradás miatt hibásodhattak meg.

Képek: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek