Tűz ütött ki a trafótelepen, a Jászság több településén elment az áram csütörtök délután

Megosztás

Nagyjából csütörtök dél körül ment el az áram Jászberényben, miután tűz ütött ki az árokszállási úton található transzformátortelepen. A helyi közösségi médiában képeket is küldtek, amelyeken látható, hogy nagy füsttel ég valami.

Budai Lóránt polgármester azonnal tájékoztatta a lakosságot és megerősítette, hogy a jászberényi transzformátor állomáson történt a tűzeset, Fózer Tibor kirendeltségvezetővel felvette a kapcsolatot.

A tűzoltás jelenleg is folyamatban van. Arra kell készülni, hogy a szolgáltatás hosszabb ideig nem lesz elérhető, bár vannak olyan információk, hogy a város egyes részein már visszajött az áram.

A térség lakói a Facebookon arról írtak, Jászjákóhalmán, Jászfelsőszentgyörgyön, Jásztelken, Jászdózsán, de még a heves megyei Tarnaörsön sincs. Szintén az online térben olvasható, hogy a lakosok nehezen fogadták az áramkimaradást, valakit pogácsasütés közben ért a leállás, valaki pedig a társasházi csipogórendszer miatt – kulcs hiányában – a saját lakásába sem tudott bejutni. Olyan hangok is megjelentek, amelyek szerint talán a brüsszeli szanckiók hatásai értek a megyébe.

FRISSÍTÉS: A polgármester 15:15-kor frissítette posztját, rövid időn belül Jászberény egész területére visszatér az áramszolgáltatás.

Fotó: Bosszankodó Jászberény fb csoport

Kapcsolódó cikkek