Tbc-s lett egy ceglédi gyár dolgozója

Megosztás

Tuberkulózist (tbc-fertőzést) kapott az Infineon Technologies ceglédi üzemének egyik dolgozója – közölte a cég a Telex megkeresésére.

„Az Infineon számára munkatársaink jóléte és egészsége kiemelten fontos. Miután az egészségügyi hatóságok megerősítették a fertőzést, azonnal intézkedéseket kezdeményeztünk a ceglédi gyárunkban dolgozó összes munkavállalónk egészségének megvédésére. Ez magában foglalja az összes ismert érintkező személy további orvosi vizsgálatát, további higiéniai intézkedéseket, valamint a fertőzött kolléga lehető leghatékonyabb kezelésének biztosítását” – írta a félvezető elemek gyártásával foglalkozó cég.

Hozzátették, hogy a munkavállalóik túlnyomó többsége be van oltva tuberkulózis ellen. Azt is írták, hogy az egészségügyi hatóságokkal szorosan együttműködve figyelemmel kísérik a helyzetet, és készen állnak további szükséges intézkedések kezdeményezésére is.

Az ANTSZ adatai szerint Magyarországon 1953-ban közel ötezer tuberkulózisos megbetegedést észleletek, de 1954 óta már minden újszülöttet oltanak tbc ellen. Ennek következtében csökkent az esetszám, 2011-ben 1500 új megbetegedést jelentettek. A KSH adatsora szerint szinte folyamatosan csökken az új tbc-s betegek száma Magyarországon, azonban az elmúlt évben egy kis növekedés figyelhető meg: a 2021-es 326-hoz képest 2022-ben 441 új tbc-s beteget regisztráltak.

Az Infineonban Szolnok vármegyéből is sokan dolgoznak.

Forrás: telex.hu

Képünk illusztráció, fotó: piqsels.com

Kapcsolódó cikkek