… majd a záróvonalat hirtelen átlépve szembe jött velem a fehér autós hölgy Szolnokon

Megosztás

A kétszer kétsávos úton számítanunk kell Szolnokon arra, hogy egy sietős kedvében, avagy telefonozás közben levő autós mindenféle záróvonalat átlépve, a reggeli csúcsforgalomban szembe jön velünk? Elképesztő történet a hét első feléből.

Éppen elég problémát okozott Szolnokon a közlekedőknek a múlt heti hídlezárás, majd a néhány nappal ezelőtti, meghibásodott autó miatt teljesen bedugult forgalom a híd közelében. Ezen a hétvégén se számítsunk semmi jóra. De Edit története egészen elképesztő, ennyire lesüllyedt volna a vezetési kultúránk?

“Köszönöm a reggel 6:40 körüli időpontban a József A. úton külső sávban haladó kék fordosnak, hogy véletlenül vagy tudatosan hagyott annyi helyet nekem az ő sávjában, hogy a záróvonalon át hirtelen velem szembe jövő fehér autós hölggyel való ütközést csodával határos módon el tudtam kerülni. A fehér autó körül nem volt forgalom, nem volt “indokolt” még véletlen sem az áttérés a forgalommal szembe” – írta le saját tapasztalatait Edit a kis híján nagy balesetbe torkolló szituációról.

A hozzászólásoknál egy nagyon hasonlóról számolt be Tamás is. “Egy szintén fehér autós hölgy, a Tószegi úton kirakta az indexet és húzta is át, igaz az autóm eleje a hátsó ajtajánál volt, így jó nagyot kellett fékeznem, ill. dudálnom. Igaz, utána megköszönte, de ez nem vigasztal. Ha pont belenézek a tükörbe, elég idő lett volna, hogy összeakadjunk. Előtte egy teherautós nem bírt a sávjában maradni, rádudáltam, visszament, utána láttam, úgy fordult be jobbra, hogy bement a belsőbe, míg a másik ugyanolyan tgk, a külsőből be tudott. Borzasztó mennyire önfejűek, a kreszre nagy ívben tesznek az emberek, bele se gondolva, hogy összetörhetik magukat, sőt, ami még rosszabb, másokat is. Aztán meg a sürgin siránkoznak!”

Úgy tűnik, nem az első esete lehet a hölgynek. “Oh, múltkor a Széchenyi körúton ment a forgalommal szemben a kishölgy, a postától a Gyermekváros útig… szerencsére ott lekanyarodott és nem ment vele szembe senki” – tájékoztatott Norbert.

Valóban egy súlyos baleset kell ahhoz, hogy észhez térjünk, vagy megtanuljunk normálisan vezetni? Meddig lehet ezt így eljátszani?

Kapcsolódó cikkek