Járhatatlan utak miatt panaszkodnak a jászapáti lakosok

Megosztás

Sáros, kátyúkkal teli, csaknem járhatatlan utcákra igyekeznek felhívni a figyelmet azok a jászapáti lakosok, akik rendre elégedetlenségüknek adnak hangot a közösségi oldalaikon. Kállai János önkormányzati képviselő szerint eddig semmi nem történt az ügyben, pedig nem egyszer felhívták már a városvezetés figyelmét a problémásabb utcákra.

Az esős idő természetesen nem segített a környéken közlekedő gyalogosoknak, kerékpárosoknak és autósoknak, de 2023-ban talán ki lehet jelenteni, hogy nem szabadna egyetlen utcának sem úgy kinéznie, ahogy a jászapáti Jászkun utca kinéz. Például így:

Egy felháborodott lakos – bár hozzá kell tenni, az utak állapota visszatérő jelenség a helyi Facebook-csoportban – videót is mellékelt:

Seres | Facebook

No Description

Megkerestük az egyik legaktívabb jászapáti önkormányzati képviselőt, Kállai Jánost, aki kérdésünkre elmondta, már többször felhívta a Jászkun és más utcák helyzetére a figyelmet a városvezetésnek. Úgy fogalmazott, eddig semmi nem történt, pedig a novemberben megtartott közmeghallgatáson szintén a felmerülő témák között szerepelt az utak állapota.

Kállai minden testületi ülésen jelzi a lakossági megkereséseket, elmondta továbbá, hogy nemcsak a képeken látható Jászkun utcával, hanem az egész környékkel komoly problémák vannak ilyen szempontból,  beleértve a Gojsza és az Arany János utcát is.

Az utak mellett az új, pszichoaktív anyagokkal való visszaélés jelent súlyos gondokat Pócs János országgyűlési képviselő birodalmának. Még november végén írtunk róla, hogy a megalapozott gyanú szerint a 30 éves jászapáti férfi június óta napi rendszereséggel, 1000 Ft/pakk áron árusított otthonában felnőtt és fiatalkorú lakosoknak új pszichoaktív anyagot.

Képek és videó: Seres Jani/Jászapáti (helyi hírek, események, információk) Facebook oldal

Kapcsolódó cikkek