Máris elkezdődött a politikai adok-kapok Jászapátin

Megosztás

A Facebookon üzenget egymásnak a Jászság országgyűlési képviselője, Pócs János és a városban működő ellenzéki egyesület, a Jászapátiért Önökkel Szövetségben (JÖSZ). Mindez jól előrevetíti, mire számíthatunk a következő hónapokban: az adok-kapok feltehetőleg június elejéig, a választás napjáig meg sem fog állni a viták és konfliktusok kereszttüzében álló Jászapátin.

Pócs úgy fogalmaz, elindult az ellenzéki gyűlöletkampány Jászapátin, bár az indok, amiért ezt mondja, meglehetősen ingatag lábakon áll.

Történt, hogy a városban működő ellenzéki egyesület, a Jászapátiért Önökkel Szövetségben tagjai (JÖSZ) egy közös képet készítettek a közelgő ünnepek alkalmából, a poszt alá pedig egy helyi lakos kommentet írt, többek között azt, hogy bízik benne, hogy „sikerül írmagostul eltakarítani ezt a csürhét”, gondolva itt a 2010 óta regnáló városvezetésre.

Az országgyűlési képviselő ennél a pontnál gondolta úgy, hogy megpróbálja tematizálni a témát és egy saját posztot kerekített a történetből, kiemelve a hozzászólást, ami még csak nem is az egyesület tagjaitól származik. Jó kérdés, hogy mit kér számon pontosan a képviselő, hiszen abban egytől-egyig minden politikai-közéleti egyesülés feltehetően egyetértene, hogy nagy baj lenne, ha civilek leírt, vagy kimondott véleményéért kellene felelniük.

„Ezzel szemben a baloldalnak is volt lehetősége bizonyítani, azonban csak eladósították a várost. Az Mszp-s vezetés idején 1,4 milliárd Ft. adósságba sodorták Jászapátit” – írta Pócs, és megemlített néhány Jászapátin megvalósult eredményt, a megújult városközpontot, az újjáépült Szatócsboltot, a Jászapáti – Jászszentandrás összekötőutat és a megújult belterületi úthálózatot.

A JÖSZ hamar reagált Pócs válaszára, Borics László elnök közleményében úgy fogalmaz, elhatárolódnak a karácsonyi üdvözlőlapjuk képe alá írt bejegyzéstől, de kijelentik, hogy ahogy eddig, úgy ezután sem tiltanak le senkit az oldalukról.

„Kijelentjük, hogy egyikünk sem ért egyet semmiféle gyűlölkődő megjegyzéssel és ha majd elkezdődik a kampány akkor sem fogunk ilyen eszközhöz folyamodni. Ez ugyanis nem összeegyeztethető az egyesületünk szellemiségével” – írták, hozzátéve, hogy sajnálják, hogy a gesztus politikai útra terelődött.

Kép: Jászapátiért Önökkel Szövetségben Facebook csoportja

Kapcsolódó cikkek