Állítása szerint minden nap hoz rossz döntéseket Pócs János

Megosztás

Nem akármilyen exkluzív anyaggal jelentkezett az év végére való tekintettel a Jászsági Térségi TV szokásos Képviselő Infó című műsora. A stúdió környezetéből radikálisan kiugorva a Jászság országgyűlési képviselője, Pócs János disznóvágás közben mesélt a „soros disznó” utóhatásairól és a szerinte durvuló jászapáti politikai hangvételről, sőt, még a beosztottjai is elmondták, hogy a politikusnak min kéne szerintük változtatni.

Magyarország továbbra is előremegy, nem hátra – mondta Pócs János, mielőtt legurított egy pálinkát, miközben javában tartott a disznóvágás. Még csak egy perc telt el a műsorból, amikor az említett jelentre sor kerül, de ilyen és ehhez hasonló helyzetekből jut bőven a térségi televízió műsorában, ami Fidesz-szavazónak és kormánykritikusnak egyaránt okozhat meghökkentő pillanatokat.

„A disznóvágás ügyei nem tartoznak a kormány hatáskörébe” – mondta annak kapcsán a miniszterelnök 2017-ben, hogy Jászivány erdélyi testvértelepülésén egy olyan disznóval fotózkodtak, amire az volt felírva, hogy „Ő VOLT A SOROS!!!”. A kép aztán önálló életre kelt, miután Pócs is megosztotta.

Tari András polgármester szerint visszanézve nevetséges az egész, és már nem tenné közszemlére a fotót, lévén hatalmas botrány lett belőle, hiszen abban az időszakban brutális módon folytatott kormánypropagandát a Fidesz Soros György ellen.

Maga Pócs utal rá, hogy nem fogadták kitörő lelkesedéssel fideszes körökön belül a nemzetközi botrányt, pontosabban nem véleményezték azt Valóban nemzetközi, ugyanis a Bloomberg és a New York Times is írt róla, valamint elmondta, ma már ő sem osztaná meg, mert sok embert kellemetlen helyzetbe hozott.

Arra a riporteri kérdésre, hogy idén hozott-e rossz döntéseket, Pócs azt mondta, persze. Sőt, szinte naponta volt ilyen, „aki a két végén égeti a gyertyát, annak az egyik vége jó, a másik vége nem.” Elmondása szerint két dologból szokott lelkiismeretfurdalása lenni, ha akaratlanul megbánt valakit, vagy ha a kitűzött célját utólag túl kicsinek tartja.

És hogy mi a véleménye az országgyűlési képviselőnek arról, hogy politikai értelemben visszaszerezhető-e a Jászság fővárosa? „A politikában nem örök a békának a tó. (…) Én teljesen biztos vagyok benne, hogy Jászberényt vissza lehet szerezni, mert az emberek előbb-utóbb eredményre éheznek.”

A teljes videót itt tudja megtekinteni:

🎄 KÉPVISELŐ infó 🐷 (2023.12.13.)

🐷 Az idei utolsó KÉPVISELŐ infóban, disznót vágtunk! Közben kérdezgettük Pócs Jánost több témakörben. Az évértékelés mellett, a politika, az aktualitások és néhány régebbi emlék is sorra került az évzáró műsorban. 🎄 Ez a hajnal nagyon nyüzsgő, már pezselődik a süldő. A fogópálinka koccant, száraz torkokba loccsant, Disznótor van, de csuhajja, ladányi böllér is mulatna.

Kép: 444

Kapcsolódó cikkek