Tiszakécskén vállalt munkát a Szolnoki MÁV egykori edzője

Megosztás

Kis Károly neve ismerős lehet a szebb napokat is látott szolnoki futballdrukkereknek, ugyanis két alkalommal, először 2005 és 2007, majd 2012 és 2015 között volt a csapat edzője. Legutóbb az Ajkánál vállalt munkát három éven keresztül, most pedig a másodosztályban szereplő Tiszakécske csapatának vezetője lett.

Kis Károly legnagyobb sikerét a Pakssal érte el, a 2009-2010-es szezonban ezüstérmes lett az atomváros csapatával, majd ezt a bravúrt a következő szezonban megismételte, sőt, a ligakupát szintén megnyerték. Emellett a Balassagyarmat és a Vasas edzője is volt.

A Transfermarkt adatai szerint Kis második szolnoki időszakában összesen 88 tétmeccsen dirigált, a vezetésével egészen az elődöntőig jutott a MÁV, összesítésében 3-1-re kaptak ki a Ferencvárostól, míg a bajnokságban a körülményekhez képest rendkívül előkelőnek mondható hatodik helyen végeztek.

A Szolnok 2022-ben esett ki a másodosztályból a Budaörssel és a III. Kerülettel együtt, azóta sem sikerült a feljutás. Jelenleg az NB III délkeleti csoportjában szerepelnek, a téli szünetet a hetedik helyről kezdték meg, több, mint húsz pont hátrányban van a bajnokságot fölényesen vezető Békéscsabától.

Elég nagy bizonyossággal kijelenthető tehát, a megyeszékhely futballcsapata a mostani idényben sem jut fel a másodosztályba.

A Tiszakécske jelenleg a – még kiesőnek számító – tizenötödik helyen áll az NB II-ben, tehát érthető, hogy szükség van a frissítésre a tavaszi szezonban. Utoljára októberben nyertek bajnokit, akkor a Mosonmagyaróvárt verték kettővel.

Néhány hónapon belül kiderül, hogy a Szolnokkal szép eredményeket elérő Kis Károly meg tudja-e menteni a kieséstől a Kécskét.

Kép: vasasfc.hu

Kapcsolódó cikkek