Fiatalkorúaknak is árult új pszichoaktív anyagokat a jászapáti díler

Megosztás

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek egy jászapáti férfit, aki az elmúlt hónapokban helyi felnőtteknek és fiatalkorúaknak új pszichoaktív anyagot árult.

Egy jászapáti lakost állítottak elő a Jászberényi Rendőrkapitányság munkatársai a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság TISZA MEKTO bevetési egységének közreműködésével 2023. november 23-án reggel – írja a police.hu. A megalapozott gyanú szerint a 30 éves férfi június óta napi rendszereséggel, 1000 Ft/pakk áron árusított otthonában felnőtt és fiatalkorú lakosoknak új pszichoaktív anyagot.

A rendőrök a férfinél tartott kutatás során mérleget, csomagolóanyagot és két kiporciózott, alufóliába csomagolt kábítószergyanús fehér port találtak és foglaltak le. A por az előzetes szakvélemény szerint új pszichoaktív anyagnak minősül. Vagyonvisszaszerzési tevékenység keretében készpénzt foglaltak le a nyomozók.

A jászsági rendőrök a gyanúsítottként kihallgatott férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A Jászberényi Rendőrkapitányság kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és 18. életévét be nem töltött személynek új pszichoaktív anyag kínálásával, átadásával elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt folytat nyomozást – zárul a rendőrség közleménye.

Kapcsolódó cikkek