Letartóztatásban a jászkiséri drogdíler

Megosztás

A Jászberényi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és pénzmosás bűntette miatt is indítványozta egy többszörösen büntetett jászkiséri férfi letartóztatását.

A rendelkezésre álló adatok a férfi 2023-ban, a jászkiséri otthonában illegális szereket, új pszichoaktív anyagokat árusított több személynek is, adagonként 1.000 forintért. A vásárlók között volt olyan is, aki még nem töltötte be a 18. életévét, amiről a férfi tudott.

A férfi a tiltott szerek ellenértékeként nem csak készpénzt, hanem olyan tárgyakat is átvett, amelyeket a vásárlói bűncselekmény elkövetéséből szereztek, és erről a férfi szintén tudott.

A járási ügyészség indítványában hivatkozott arra, hogy a többszörösen is büntetett férfi esetében – aki az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt többszörös visszaesőnek is minősül – megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban megszökne, elrejtőzne.

Hivatkozott továbbá az ügyészség arra, hogy az ügy jellegéből fakadóan fennáll annak a veszélye is, hogy a férfi a bizonyítást a tanúk befolyásolása, vagy a bizonyítékok elrejtése útján veszélyeztetné.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján 2023. szeptember 14-én elrendelte a férfi letartóztatását. A végzéssel szemben a férfi fellebbezést jelentett be, a védője nem volt jelen, a fellebbezés okán így végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni, közölte dr. Ocsovai Ágnes ffőügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Kapcsolódó cikkek