Hamarosan ismét forog az óriáskerék Szolnokon

Megosztás

Szalay Ferenc polgármester a közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot, hogy az előző évek gyakorlatához hasonlóan ismét érkezik a Szolnok Eye, vagyis az óriáskerék a Pelikán parkolója mellé. Ha minden jól megy, egy hét múlva már használatba lehet venni a pazar kilátást és romantikus hangulatot nyújtó óriáskereket.

Bizonyára mindannyian hallottunk már a Temze folyó partján, London központjában található London Eye-ról. Ez a lenyűgöző szerkezet az egyik legismertebb és leglátványosabb jelképe Londonnak, a 135 méteres magasságával és 120 méteres átmérőjével rendkívüli látványt nyújt mindenkinek, aki veszi a bátorságot, hogy felüljön rá.

Bár a Szolnok Eye „csak” 30 méteres, ettől függetlenül – a tériszonnyal küzdőkön kívül – alighanem mindenki megtalálhatja a neki kedvező programot benne. Ha ekkora magasságból szeretnénk látni a családunkkal, barátainkkal a megyeszékhelyet, remek választás lehet a Szolnok Eye, ahogy akkor is, ha valaki szimplán csak kis adrenalinfröccsre vágyik.

A Szol24 is írt róla, hogy hamarosan visszatér a belvárosba a forralt bor és a kürtőskalács hangulata. Az óriáskerék mellett a Hild téren ráadásul dodzsemezni is lehet majd néhány hétig. Emellett lesz gyerekfalu, Coop Mikulás Kisvonat és Fradi Kamion is.

„Úgy látjuk, a város egyik legkedveltebb rendezvénye lett ez az ünnepi forgatag, melynek legnagyobb értéke, hogy ünnepváró hangulatban az emberek megállnak egy kicsit a téren, együtt vannak, beszélgetnek” – mondta Szalay Ferenc az ünnepi programsorozatról tartott sajtótájékoztatón néhány nappal ezelőtt.

Kapcsolódó cikkek