Óvatosan ősszel az utakon – erre hívja fel a figyelmet a rendőrség kampánya

Megosztás

Itt az ősz, kedvezőtlenebbé válnak a látási viszonyok, ezért fokozott figyelemmel kell lenni az utakon. Erre igyekszik felhívni a figyelmet a „Látni és látszani”-kampány keretében a rendőrség. A Light Friday program során november 3-án láthatóságot javító közlekedésbiztonsági eszközöket osztottak ingyenesen Szolnokon, de a Jászságban is igyekeznek tájékoztatni a közlekedőket.

A festői táj és a klasszikus őszi, borús hangulat által sokak kedvenc évszaka az ősz, de ne felejtsünk el egy másik nézőpontot: a hideg, esős időjárás és a korán sötétedő napok jelentős kihívásokat jelentenek az autósoknak, gyalogosoknak és kerékpárral közlekedőknek egyaránt.

A szolnoki rendőrség a Pelikán bevásárlóközpontban várta péntek délelőtt az érdeklődőket és a média képviselőit. Az ellátogatók a hasznos információk mellett ingyenesen kaptak kerékpáros lámpaszettet, csengőt, prizmát, fényvisszaverős karpántot, vagy láthatósági mellényt.

Az akció országos, úgy írnak, „többféle felszerelés kapható 100 %-os árkedvezménnyel, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy egy köszönet az ára!”

Nagyobb követési távolság és óvatosság – vigyázni kell az utakon ősszel és télen is

Hasonlóan aktívan hívják fel a figyelmet a szabályok betartására és az elővigyázatosságra a jászberényi rendőrök, több alkalommal a belterületi szakaszon állították meg és tájékoztatták a gépkocsival közlekedőket az évszakkal együtt járó veszélyekre.

„Az elmúlt időszakban sajnos el kell mondjam, hogy a Jászság útjain naponta történik ilyen jellegű baleset. Szerencsére eddig súlyos kimenetelű még nem történt” – árulta el Fózer Tibor tűzoltó ezredes, a Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

Képek: police.hu

Kapcsolódó cikkek