Egy szál takaró alatt feküdt egy hajléktalan a fagypont körüli hőmérsékletben a szolnoki Kossuth téren

Az angyalokat várják a szolnoki Kossuth téren is, az adventi koszorú is feldíszítve, a város karácsonyfája is áll, ehelyett egy hajléktalan bukkant fel a város ünnepi pompájába öltözött téren, a város központjában. A Fidesz-KDNP-irodától 20 méterre feküdt le fáradalmait kipihenni egy hajléktalan, meleget egy szál takaró biztosított számára.

Tovább olvasom

A DK szerint Szalay Ferenc polgármester csődbe vitte Szolnokot

A Demokratikus Koalíció országgyűlési frakciója novemberi, kétnapos kihelyezett ülését Szolnokon és a megye más településein tartja. A DK parlamenti politikusai azért járják az országot, hogy valós képet alkothassanak a települések sokasodó gondjairól. Márpedig Szolnokon van gond bőven, a várost ugyanis a párt szerint Szalay Ferenc polgármester csődbe vitte.

Tovább olvasom

A momentumos Donáth Anna Szolnokon bírálta Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét

Elképesztő válságok sorozata sújtja ezt az országot. Ezzel kezdte beszédét a Momentum európai parlamenti képviselője a párt szolnoki országjáró fórumán. Gazdasági, megélhetési és inflációs válság van, de a legfontosabb, hogy értékválság van. Gyurcsány Ferenc sem maradt ki a “jóból”.

Tovább olvasom

A legkeményebb kommunista időszakra emlékeztette a túrkevei polgármestert a védőnői szolgálat átalakítása

Államosító kormányzati intézkedések és átalakuló védőnői szolgáltatás felütéssel tett közzé bejegyzést Sallai R. Benedek. A túrkevei polgármester ismét nagyon keményen beolvasott a fideszes kormányzatnak. De még csak ezután következett a java!

Tovább olvasom

A 13 éve kormányzó Fidesz visszaszólt Gyurcsányéknak: Gyurcsány

Amíg marad az Orbán-kormány, addig a magyarokra “orbáni infláció és megszorítások”, a fideszes elitre pedig további mesés gazdagodás vár – mondta a Demokratikus Koalíció szóvivője, hétfői online sajtótájékoztatóján. Barkóczi Balázs közölte: a sajtó derítette ki, hogy “az elmúlt harminc év legdurvább kormányzati megszorításai közepette új luxusjachtot avathatott” Mészáros Lőrinc. A képviselő arról beszélt, hogy a Dobrev Klára DK-s EP-képviselő által vezetett árnyékkormány egy szociáldemokrata fordulatra készül. Kijelentette, hogy ha kormányra kerülnek, akkor letörik az inflációt, emelik a béreket és a nyugdíjakat, az ország pedig “végre újra a magyarokról fog szólni…

Tovább olvasom

Nincs szobra Bergendynek, de van már Grófonak, avagy miért volt ez a szoborállítás fontos a Fidesznek?

Alaposan kiverte a biztosítékot többekben az, hogy nagy Grófonak szobrot állítottak csütörtökön Szolnokon. Nem azért, mintha baj lenne, hogy egy roma ember szobrot kap a városban, sokkal inkább az, hogy más meg nem. A DK pedig közérdekű adatigénylésben kérdezte meg, mennyibe került a szobor és az avatórendezvény. Jelentős erődemonstrációt tartott csütörtökön a Fidesz Szolnokon, megragadva az alkalmat, hogy nagy Grófonak szobrot avattak az Aba-Novák művelődési központban, pont az Erkel-terem előtt… Az eseményen jelen volt maga Kubatov Gábor pártigazgató, az FTC elnöke. Meg is jegyezte egy hozzászóló egy fórumon, hogy “Köszönjük!…

Tovább olvasom

Gyurcsányék az idősekre háborút és megszorításokat hoznának

Azok a Gyurcsányék beszélnek a nyugdíjasok biztonságáról, akik háborúba és totális háborús válságba akarják sodorni az országot – reagált a Fidesz a DK-s Gy. Németh Erzsébet (DK) nyilatkozatára, aki csütörtöki sajtótájékoztatóján negyedévenkénti nyugdíjkorrekció bevezetését sürgette. A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írta: a baloldalnak a válságban az volt az első, hogy elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat és az “egekbe emelték” a rezsit. Gyurcsányék most is megszorításokat akarnak és a rezsicsökkentés eltörlését követelik – tették hozzá. Hangsúlyozták: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormánypártokra, a mostani háborús időkben is garantálják az inflációkövető…

Tovább olvasom

Szórakoztató stand-up Gyurcsány Ferenctől

Zsúfolásig megtelt a szolnoki VOKE művelődési ház, ahol a több mint 200 érdeklődő előtt Gyurcsány Ferenc tartott szórakoztató politikai stand-upot csütörtökön este. A volt kormányfő többször is megnevettette és megtapsoltatta hallgatóságát. A legviccesebb akkor volt, amikor a bemutatásakor a felesége neve elhangzott. Dobrev Klára nevére mintha infarktust kapott volna, úgy megrémült, azt színlelve, mintha attól riadt volna meg, hogy ő is jelen van az eseményen, még itt sem hagyják őt békén. A közönség hatalmasat derült az alakításon.

Tovább olvasom