Így hálálták meg, hogy önkormányzati bérlakásban élhettek: annak a sorháznak a tetejéről lopták el a napkollektor alkatrészeit, ahol laktak

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy 19 és egy 23 éves szolnoki férfival szemben, akik ellopták a sorházuk felett lévő napkollektorok alkatrészeit.

A vádirat szerint a két férfi a 2022. október 19-ét megelőző két hónapban Szolnokon, azoknak az önkormányzati bérlakásoknak a tetejéről, ahol maguk is laktak, az oda felszerelt, melegvíz előállítására szolgáló napkollektorok rézcsöveit levágták, letörték, valamint az egyik napkollektor lemez részét lefeszítették, és abból a szigetelést kiszedték, és azt, valamint az összesen mintegy 15 méter hosszúságú rézcsövet elvitték.

A férfiak cselekménye következtében a napkollektorokból elfolyt a közvetítő folyadék, így azok teljes mértékben használhatatlanná váltak.

Az ügyészség a büntetlen, 23 éves férfi esetében pénzbüntetés, míg a 19 éves, már többszörösen büntetett fiatal férfival szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabására, és közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni, közölte lapunkkal dr. Ocsovai Ágnes 
főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség). 

A mellékelt képet a nyomozó hatóság készítette az ügyben az egyik tönkretett napkollektorról.

Kapcsolódó cikkek