Szolnoki katonák mentettek életet

Megosztás

Az altisztavatást követően, családja körében tartott hazafelé az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis két katonája, Horváth Péter Ferenc és Fekti Barnabás őrmester szombat délelőtt, amikor Horváth őrmester Gyál belterületén arra lett figyelmes, hogy az út szélén civilek egy embernek próbálnak segítséget nyújtani. Természetesen azonnal megállt, hogy ő is segíthessen – olvasható a szoljon.hu hírportálon.

Mint kiderült, az 51 éves férfi a munkája során szenvedett balesetet, leesett egy autóról, aminek következtében megállt a szíve.

Horváth őrmester azonnal megkezdte az újraélesztést. Ekkor érkezett a helyszínre Fekti őrmester, természetesen ő is azonnal csatlakozott a segítségnyújtókhoz. Altiszttársával felváltva végezték a mellkaskompressziót, egészen addig, amíg az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szakemberei a helyszínre nem érkeztek. A sérültet végül az OMSZ mentőhelikoptere Budapestre, a Honvédkórházba szállította.

Horváth Péter Ferenc és Fekti Barnabás őrmesterek 2014 óta szolgálnak a Magyar Honvédségben, 2015 óta az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Speciális Ejtőernyős Kiképző Csoportjánál ejtőernyő hajtogatóként. Mindketten tagjai a Magyar Ejtőernyős Válogatottnak. Kiemelkedő munkájuk eredményeképpen kaptak lehetőséget az altiszti előmenetelre és iskolázták be őket az Acélkocka képzése. Az ennek során megszerzett harctéri életmentő (Combat Life Saver) tudásukat kellett ezúttal éles helyzetben alkalmazniuk.

Kapcsolódó cikkek