Fokozott kátyúveszélyre figyelmeztetnek a 32-es főúton, a közút akciós megoldással vétette magát észre

Megosztás

Fokozott kátyúveszélyre figyelmeztetnek a 32-es főút. Infók, balesetek, hírek elnevezésű Facebook-csoportban. Mint írták, a 32-es főút egy szakaszán az út szélén lévő kátyú van olyan nagy, hogy nem lenne jó vége belehajtani. A Magyar Közút megoldása: tábla kihelyezése…

Nem mondható túl fényesnek a magyar közúthálózat minősége. Főleg az alsórendű utak hagynak kívánnivalót maguk után, de a kétszámjegyűekkel is gondok vannak. Kátyú kátyú hátán, rossz burkolat jellemzi egyre inkább ezeket is. 

A 32-es főút. Infók, balesetek, hírek elnevezésű Facebook-csoportban egy posztoló arra figyelmeztet, hogy óvatosan közlekedjenek Jásztelek és Jászberény között, mert egy helyen szerinte veszélyes kátyú okozhat balesetet.

Azt írta, hogy:

“Jásztelek felől Jászberény felé haladva, a sertéstelep előtti nagy jobbos kanyarban egy nagy kátyú van jobb oldalon, a felezővonal felé jobb húzódni, utána viszont gyorsan a felezővonal felé van egy kátyú, onnan pedig jobbra érdemes húzódni. Az út szélén lévő kátyú szerintem van olyan nagy, hogy nem lenne jó vége belehajtani. Megpróbáltam térképen bejelölni, fényképet nem csináltam, mert én vezettem.”

Hozzátette: “Egyébként elég rossz az út végig, de ez a jobbos kátyú, elég gáz.”

Megkérdeztük Pécsi Norbert Sándort, a Magyar Közút kommunikációs vezetőjét, hogy tudnak-e a kátyúról és mikor tudják azt megszüntetni?

Választ egyelőre nem kaptunk.

Pécsi ugyanakkor a jobboldali megyei újságnak készséggel válaszolt.

Mint azt a szoljon.hu írta, tavaly Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében történt fajlagosan a legtöbb kézi erővel végzett hideg- és melegaszfalt bedolgozása. A kilométerenként 1,9 tonna aszfalt bedolgozással országos szinten első helyen áll a vármegye. Saját kivitelezésben a vármegye saját gépláncával több mint 13 kilométer hosszúságú út burkolata újulhatott meg.

Ez egyben azt is jelentheti, hogy ahogy a közlekedők tapasztalják, valóban országos szinten is rossz állapotban vannak a vármegyei utak. Nem lehet véletlen, hogy itt kell a legtöbbet kátyúzni.

Az említett Facebook-posztoló egyébként időközben frissítette bejegyzését. Mint írta, a kátyúba kihelyeztek egy figyelmeztető táblát. Egyelőre ennyi történt.

Hogy amúgy hogyan kátyúznak a közutasok, arról szemléletes példát közölt Sallai R. Benedek. Túrkeve polgármesterének bejegyzését érdemes megnézni, de ezt csak erős idegzetűeknek ajánljuk! Nyitóképünk is itt készült.

De a Jászberény-Jászboldogháza összekötő út idei javításáról készült kép is alkalmas a nyugalom megzavarására.

Magyar alsórendű út kátyúzás után, 2024. Fotó: 32-es főút. Infók, balesetek, hírek Facebook

Nyitókép: Sallai R. Benedek Facebook

Kapcsolódó cikkek