Ittasan vezette az elektromos rollert, súlyos sérüléssel járó balesetet okozott

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 54 éves jászberényi férfival szemben súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt.

A vád szerint a férfi 2021. június 18-án 18:15 órakor Jászberényben a Vásár téren közlekedett közepes fokú ittas állapotban egy 300 W maximális teljesítményű, kerékpárnak minősülő elektromos rollerrel annak gépi meghajtását üzemeltetve.

A vádlott egy STOP táblával védett kereszteződésbe megállás nélkül haladt be, melynek következtében egy a védett úton szabályosan kerékpározó hölgy és a rolleres összeütköztek. A baleset következtében a sértett hölgy 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog döntést hozni, közölte lapunkkal dr. Lánczi Rajmund, ssoportvezető-ügyész, helyettes sajtószóvivő (Szolnok Járási Ügyészség).

A mellékelt képet az ügyben eljáró nyomozóhatóság készítette a helyszínelés során, a képen a balesetet szenvedett járművek láthatóak.

Kapcsolódó cikkek