Ilyen, amikor már óriási a baj, nem tudja ellátni az odairányított betegeket a jászkunsági kórház

Megosztás

Hivatalos okiratban ezt le is fektették. Láncreakció megyénkben a közegészségügyben, ilyen, amikor már az egész rendszer összeomlóban van. A Jászberényi Kórház már nem tudja fogadni az odairányított betegeket, de … “a Hetényibe se küldje senki, hiszen mi sem tudjuk már fogadni.” Remek kilátások a Jászkunságban is.

Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő számolt be a részletekről.

“Beteg nem marad ellátatlanul.
A levelet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház igazgatója írta a megyei háziorvosok tájékoztatáséra.
Ebben tehát az szerepel, hogy az ugyanabban a megyében levő Jászberényi Szent Erzsébet kórház – amely egy orvossal üzemeltet a 130 ezer főt ellátni hivatott belgyógyászati osztályát – nem tudja biztosítani a háziorvosok által beutalt betegek ultrahang vizsgálatát, nyilvánvalóan radiológus orvoshiány miatt. Ugyanis ehhez a radiológiai vizsgálathoz kell az orvos személyes jelenléte a többi képalkotó vizsgálatot távleletezéssel Indiából is meg lehet oldani.

A megyei kórház főigazgatója, aki irányítási jogkörrel is rendelkezik a megyében – így a jelzett Szent Erzsébet Kórház felett is -pedig, a szokásos kórházigazgatók körében elterjedt problémamegoldással él. Hozzánk a mi kórházunkba ne küldjetek beteget, hiszen mi sem tudjuk ellátni, majd kérünk kijelölő határozatot az NNK-tól, és volt probléma, nincs probléma a beteg mehet Jászberényből Debrecenbe, vagy Szegedre esetleg Budapestre.
Ugyanakkor a büfében friss pogácsa kapható!” – de mint tudjuk, már ez sem igaz, hiszen a Jászberényi Kórház büféje éppen ezekben a hetekben zárt be végleg.

A hivatalos okirat, amelyet Kunetz Zsombor mellékelt.

Kapcsolódó cikkek