Füstbe ment terv lett a Damjanich uszodára vonatkozó tervpályázat

Az utóbbi hetekben ismét felkapott téma lett a Damjanich uszoda és annak méltatlan sorsa, pontosabban bezárása. A Szol24-en néhány nappal ezelőtt írtunk róla, hogy egy helyi lakos emlékestre invitálja a Dami után nosztalgiázókat, emellett pedig eddig nem látott archív felvételeket is közzétesz az uszodáról. Most egy 2006-ban készített tervpályázat tűnt fel egy szolnoki Facebook-csoportban, amiből természetesen már nem lett semmi.

Tovább olvasom

Emlékestet szerveznek a sokak által kedvelt Damjanich uszodának

Egy kis játékra invitálta az internet népét egy szolnoki lakos néhány nappal ezelőtt. A felhívás egy képet ábrázolt, laikus szemmel egy fa látható, benne egy vassal. A látszat ellenére azonban a város történelmének egy nagyon is fontos darabja. Mi lehet ez? A rejtélyre fény derült, majd bejelentette azt is, hogy április 26-án emlékestet szervez a megboldogult Damjanich uszodának.

Tovább olvasom

Eddig nem látott felvételek a legendás szolnoki Damjanich uszodáról

A helyiek számára ikonikus helynek számító Damjanich uszodát 1949-ben avatták fel, a szolnoki csata 100. évfordulójának emlékééül nevét Damjanich János tábornokról kapta. Egy 1200 méteres fúrással 63 Celsius fokos termálvizet szolgáltattak, ami a mozgásszervi, reumatikus, ízületi betegségek kezelésére volt rendkívül alkalmas. Most új, sokak számára ismerős archív felvételeket osztott meg egy szolnoki lakos.

Tovább olvasom

Sem fűtés, sem melegvíz nincs két szolnoki iskolában, a szülők zúgolódnak

A legrosszabb pedig az, hogy ez a helyzet a héten nem is igen fog megváltozni. Két általános iskolában és a közelben levő uszodában nincs melegvíz és fűtés “technikai okok miatt”, miközben a szülők már a múlt héten próbálták hallatni hangjukat, hogy gond lehet.

Tovább olvasom

A nagyot akar a fideszes szarka, de nem bírja a farka tipikus esete: a szolnoki ligeti strand

Évek óta épül és már rég át kellett volna adni a szolnoki tiszaligeti strandot. A szolnoki fideszes városvezetés előbb a rendkívül közkedvelt Damjanich uszodát tette egyenlővé a földdel, majd később a tiszaligeti strand fejlesztésébe is hozzáfogtak úgy, hogy a másik, még épülő MÁV-strand készen sem volt. Így aztán egy időben a Tisza fővárosának nem volt használható strandja, uszodája.

Tovább olvasom

Újabb támogatást kapott a mezőtúri uszoda

Eredményes tárgyalásokat követően újabb támogatást kap Mezőtúr a városi strandfürdő és fedett uszoda megemelkedett üzemeltetési költségeinek kifizetésére. A jó hírrel Szűcs Dániel szolgált. A város polgármestere közölte, a napokban érkezett a jó hír, miszerint az április 1. és szeptember 30. közötti időszakra vonatkozóan a megemelkedett üzemeltetési költségekre a városi strandfürdő és fedett uszoda több mint 11 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap. A polgármester megjegyezte, a tehetséges fiatal úszók és vízilabdázók, valamint a város lakossága miatt is fontosnak tartja, hogy mindent megtegyenek a létesítmény zavartalan működése és fejlesztése érdekében.…

Tovább olvasom