Ismét archív felvételeken láthatjuk a Damjanich uszodát

Megosztás

Még március végén osztottuk meg a Szol24-en egy helyi lakos archív felvételeit a Szolnokon legendásnak számító, sajnos már csak múlt időben említhető Damjanich uszodáról. Megannyi szép és kedves emlék fűződik a helyhez, ezt a rengeteg reakció és felidézett történetek száma is bizonyította.

A helyi lakos ismét megosztott egy rövid felvételt, illetve elárulta,17 évvel ezelőtt készült a videó, vagyis a nosztalgiázás garantált.

Sziasztok, ahogy ígértem itt a következő video a Damiről. Örülnék neki ha valaki megismeri rajta gyermekét vagy éppen saját magát akkor megírná ( 17 éve… | By SándorFacebook

Sziasztok, ahogy ígértem itt a következő video a Damiről. Örülnék neki ha valaki megismeri rajta gyermekét vagy éppen saját magát akkor megírná ( 17 éve…

Ahogy legutóbb írtuk, amilyen nagy örömöt és kellemes időtöltést okozott a helyieknek a fürdő, olyan dicstelenül zárták be és bontották el a 2000-es években. Mivel egy kormányrendelet előírta a hidegvizes medencék korszerűsítését, az uszodának utolsó határidőként 2006 végéig kellett volna elvégezni az ehhez kapcsolódó feladatokat.

A város kedvelt fürdőhelyét 2007-ben zárták be végleg, azóta csak a felidézett anekdotákból és a fel-felbukkanó, ehhez hasonló videókból emlékezhetünk rá, milyen pezsgő életét és önfeledt szórakozást biztosított a Dami, aminek hiányára több, mint egy évtized elteltével is fájó szívvel gondolnak vissza a helyiek.

Kép: Damjanich uszoda, DAMI emlékoldal Fb

Kapcsolódó cikkek