A nagyot akar a fideszes szarka, de nem bírja a farka tipikus esete: a szolnoki ligeti strand

Megosztás

Évek óta épül és már rég át kellett volna adni a szolnoki tiszaligeti strandot. A szolnoki fideszes városvezetés előbb a rendkívül közkedvelt Damjanich uszodát tette egyenlővé a földdel, majd később a tiszaligeti strand fejlesztésébe is hozzáfogtak úgy, hogy a másik, még épülő MÁV-strand készen sem volt. Így aztán egy időben a Tisza fővárosának nem volt használható strandja, uszodája.

Jelenleg egy használható strandja van Szolnoknak. A korábban uszodák városának is nevezett megyeszékhelyen szép kis lecsúszás ez, mivel a legnagyobb strand, a tiszaligeti még mindig épül (a többiek meg megszűntek).

A ligeti strand ráadásul a gigantomán fideszes agyrémnek esett áldozatul: van pénz, van kedvenc kivitelező is, mi lehet akkor az akadály? Talán ez volt a vezérlőelv abban az időszakban, amikor minden település igyekezett saját meglévő strandját fejleszteni.

Ez sokaknak sikerült is, de a szolnoki városvezetésnek alaposan beletört a bicskája.

Látható volt a hétvégén, hogy a cserkeszőlői strandon mint a heringek, annyian voltak. És itt Szolnokon mi a helyzet? Van egy kicsi MÁV-strand, meg van egy marhaitatóra hajazó szabadstrand.

És kész.

A városlakóknak, akik el voltak régen kényeztetve a sok uszodával, stranddal, most el kell járniuk messze földre.

Nem véletlenül születnek ilyen bejegyzések szinte hetente:

“Nagyot akart a szarka, mármint a szolnoki önkormányzat, de nem bírta a farka! A mai napig nem készült el a tiszaligeti strandfürdő, a lakosság nagy bánatára. Az anyagi gondok mellett technikai problémák is felmerültek (nincs elég vízhozam a jelenlegi kutakban). Kisebb átalakítással és renoválássál ma is tökéletesen működhetne a kellemes vizű strandfürdő. A Dami szétverése után a tiszaligeti termál és strandfürdő is áldozatul esett a szolnoki önkormányzatban basáskodó, hozzà nem értő döntéshozók akaratának! Szív a lakosság.”

Addig is azonban, amíg el nem készül a ligeti strand, lehet nézegetni az egykoron ott készült fotókat és lehet nyálat csurgatni, hogy de jó lenne ez most is, minek kellett ehhez hozzápiszkálni?

Fotó: Radócz Zoltán Facebook

Kapcsolódó cikkek