Úgy tűnik, a milliárdokból csak szűkös nagymedencére futotta az épülő szolnoki strandon

Megosztás

Tovább borzolja a kedélyeket az épülő szolnoki tiszaligeti strandfürdő. Most egy belső felvétel jelent meg róla, amin jól látható, hogy a máshol szokványos méretű nagymedence mintha kissé szűkösre sikeredett volna. A szokásos nyolc versenypálya helyett csak hetet tartalmaz a szolnoki strand leendő nagymedencéje. Kínos baki vagy tudatos tervezés?

Olyan régen át kellett volna már adni a szolnoki tiszaligeti strandot, hogy azóta már ideje lenne a kisebb felújításoknak, ám még az eredeti nagyfelújítás sem készült el.

Évek óta barkácsolnak a strandfürdőn, és ki tudja, hol van még a vége, az ünnepélyes átadás, ahol a polgármester garantáltan el fog ájulni ettől a fejlesztéstől.

Hogy mi folyik a területen, elég nehéz követni, hiszen mintha tiltott katonai terület lenne nukleáris töltetekkel, olyan titkosan bánik vele a fideszes városvezetés.

A télen is csak nagy könyörgésre tekinthették meg az önkormányzati képviselők a munkák állását, de akkor is csak a fedett csarnokokat vizslathatták meg. Hogy a szabadban mi folyik, továbbra is homály fedi.

Most azonban napvilágot látott egy belső fotó, amihez azt a szöveget írták, hogy:

“Láttatok már 50 méteres sportuszodát (úszómedencét)? Olyat, amiben úszóversenyeket is lehet rendezni? Szabványosat. Gyorsan megjegyzem, nem akarok én itt politikai perpatvart kavarni. De egy kicsit mérges vagyok! Nyer a város többmilliárd forintot, egy létesítmény felújítására és ennyire futja? Nézzétek csak a fotót: 7 pálya. Lehetne ez 8 is, régebben annyi volt. Európában és itt Magyarországon is,(máshol, sorolhatnám a városokat, községeket) már csak 10 pályásokat építenek. Hogy miért? Azért, többek között, hogy lehessen keresztben 25 méteres edzéseket és versenyeket tartani. Itt is megvan a szélesség (8-ra), csak az a fránya lépcső bekéredzkedett a 8. pályával szembe. Mérnöki bravúr. Értitek, nem a medence versenypályáin kívűl, hanem belül.”

Nos, hogy meddig és mennyiből bíbelődnek és szórakoztatnak még minket, úszni vágyókat, az továbbra is kérdéses.

Csak nagyon ciki már ez az egész!

Egy hozzászóló szerint:

“Mielőtt az egészet szétverték, azelőtt a lépcső a medence 25×50-es négyszögén kívül volt. A sok milliárdos költés közben ez valahogy most belülre csúszott. Hasonlóan jártunk a MÁV strandal is, ott is tengernyi pénz ment el a felújításra, de az 50 méteres medencét ott se sikerült másfél méterrel megszélesíteni, így az is marad 7 pályás.

Hosszas munkával sikerült elérni, hogy a városnak nincs egyetlen szabvány méretű, verseny rendezésre alkalmas medecéje se.

A 2019. augusztus 21-én kezdett felújítást 20 hónaposra ígérték. Még alapkövet is raktak le szeptember 2-án, ahol egy magas, ősz hajú bácsi azt ígérte, hogy 20 hónap múlva csodát láthatunk ott. Azóta nem 20, hanem már 46 hónap is eltelt, de nem nagyon látni azt a szép új uszodát, csak a csodálatos kuplerájt ott, ahol néha-néha csinál valaki valamit. Senki nem mer mondani semmit, hogy mikor lesz kész és mennyi “alkotmányos költséget” akarnak még elszámolni a beruházás részeként.”

Kapcsolódó cikkek