Bonyolódik a helyzet egy szűk szolnoki utcára kiadott behajtási engedély körül

Ahogy néhány nappal ezelőtt megírtuk, A szolnoki Fakopács utca egyik lakója egy behajtási engedély körüli konfliktus kapcsán levélben kereste meg szerkesztőségünket. Kiderült, az önkormányzat egyik osztálya behajtási engedélyt adott egy építési vállalkozónak egy rendkívül szűk, kicsi utcára, ugyanis egy három lakásos társasházat szeretne építeni. Senki nem tud megyezni senkivel, miközben az egyik érintett szerint az alpolgármester kilátásba helyezte, hogyha nincs megállapodás, még a közvilágítást is lebontják. Fejér Andor válaszol.

Tovább olvasom

Kíváncsi egyáltalán valaki a lakók érdekeire? – egy behajtási engedély miatt áll a bál Szolnokon

A szolnoki Fakopács utca egyik lakója egy behajtási engedély körüli konfliktus kapcsán levélben kereste meg a Szol24-et, őt idézve azért, „mert már nem nagyon tudjuk, kihez forduljunk panaszunkkal.” Az általa elmondottakból valóban az a kép rajzolódik ki, az önkormányzat és az illetékes hatóságok mintha egyáltalán nem lennének tekintettel az ott élők érdekeire. De mi történt pontosan?

Tovább olvasom

Egy utolsó bejárás – holnap nyit az Aldi Szolnokon

November 7-én, azaz holnap nyit az új Aldi az Ady Endre úton, az egykori Domus helyén. Az építkezésről, fejleményekről, boldog és kevésbé boldog hangokról egyaránt beszámoltunk a Szol24-en. Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor alpolgármester és Kállai Mária országgyűlési képviselő a nyitás előtti nap személyesen járta be az üzletet.

Tovább olvasom

Az ellenzéki politikus szerint a városüzemeltetésért felelős vezetők alkalmatlanok feladatukra Szolnokon

Teljesen alkalmatlan a feladatára a szolnoki városüzemeltetésért felelős két vezető, Fejér Andor alpolgármester és Ligeti József, a városüzemeltetési biztottság vezetője. Ezt jelentette ki Miskolczi László volt alpolgármester, a Momentum szolnoki választókerületi elnöke lapunknak. Az alapos indoka is megvan erre az ellenzéki politikusnak.

Tovább olvasom

Hitelt vesz fel Szolnok, hogy kifizesse a tartozását a Volánbusznak, módosul több viteldíj és a menetrend is novembertől

Politikai csatáktól sem mentes vitát követően a szolnoki közgyűlés csütöröki ülésén elfogadta a képviselők többsége, hogy kifizetnek a Volánbusznak több mint 3,1 milliárd forint tartozást. A tartozás 2017-től halmozódott.

Tovább olvasom

Úgy tűnik, a milliárdokból csak szűkös nagymedencére futotta az épülő szolnoki strandon

Tovább borzolja a kedélyeket az épülő szolnoki tiszaligeti strandfürdő. Most egy belső felvétel jelent meg róla, amin jól látható, hogy a máshol szokványos méretű nagymedence mintha kissé szűkösre sikeredett volna. A szokásos nyolc versenypálya helyett csak hetet tartalmaz a szolnoki strand leendő nagymedencéje. Kínos baki vagy tudatos tervezés?

Tovább olvasom