Egy utolsó bejárás – holnap nyit az Aldi Szolnokon

Megosztás

November 7-én, azaz holnap nyit az új Aldi az Ady Endre úton, az egykori Domus helyén. Az építkezésről, fejleményekről, boldog és kevésbé boldog hangokról egyaránt beszámoltunk a Szol24-en. Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor alpolgármester és Kállai Mária országgyűlési képviselő a nyitás előtti nap személyesen járta be az üzletet.

Mikor lesz már kész? Mi történik majd az épülő Aldi helyén levő fákkal? Miért éjszaka kell aszfaltozni? – megannyi kérdés és kellemetlen helyzet merült fel a készülő diszkont megnyitásával és előzetes munkálataival kapcsolatban, de egy a lényeg: az Aldi holnap végre kinyitja kapuit a vásárlók előtt.

„Az itt élőknek mindig volt egy boltjuk. Remélem, ami a mi generációnknak a “Szövetség” volt, az a környék mostani családjainak ez az üzlet lesz. Itt, az egykori Domus helyén, amit még egy korabeli freskó is hirdet – köszönjük, hogy érintetlenül hagyták, így lett igazán szolnoki az enteriőr” – írta közösségi oldalán Szalay Ferenc, aki az alpolgármesterrel és a térség országgyűlési képviselőjével együtt járta be a boltot.

De milyen freskóra is gondol a polgármester? Még szeptemberben idéztük fel Bokros László sgraffitóját, ami olasz eredetű szó, bekarcolást jelent, tehát egy olyan díszítmény, amelyet a vakolat felső rétegének visszakaparásával hoznak létre. Szolnok városának 900 éves évfordulójának alkalmából készült el Bokros alkotása, amely régebben igazi turisztikai látványosságnak számított.

„Az Aldi először dobott egy hátast! Nagyon nagy köszönet a felújítást végzőknek, hogy megértették, hogy ezek az alkotások Szolnok DNS-ének része!  Megmentették. Különleges ékköve lesz az új Aldi áruháznak!” – írta Györfi Mihály MSZP-s alpolgármester, miután hivatalossá vált, hogy a műalkotás a bolt érkezése ellenére is maradhat a megszokott helyén.

A szupermarket mellett a Móra Ferenc úti parkban negyvenhat férőhelyes parkolóterületet alakítottak ki, és ahogy beszámoltunk róla, az emiatt kivágott tizenegy fát harminccal pótolták a helyszínen. Ebből is nagy vita kerekedett, „lassan eltűnik az összes zöldfelület; barbárok; felháborító” – ilyen és ehhez hasonló vélemények jelentek meg a közösségi médiában, miután azzal szembeszültek a helyiek, hogy sorra vágják ki a parkolóterület miatt útban levő fákat. Őket megnyugtathatja az, hogy a pótlás már november közepén elkezdődött.

Képek: Szalay Ferenc Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek