Jászberény egyik nagy problémája: nyáron lesz-e árnyékos parkoló az Aldinál vagy sem?

Az egészséges fákat is szükséges időnként gallyazni, pláne, ha az olyan területen van, ahol járművek vagy emberek közlekednek, vagy ha a fa saját egészségét veszélyezteti. De melyik a fontosabb, az árnyékos parkolóhely, vagy a balesetveszély kivédése? Ez itt a kérdés.

Tovább olvasom

Egy utolsó bejárás – holnap nyit az Aldi Szolnokon

November 7-én, azaz holnap nyit az új Aldi az Ady Endre úton, az egykori Domus helyén. Az építkezésről, fejleményekről, boldog és kevésbé boldog hangokról egyaránt beszámoltunk a Szol24-en. Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor alpolgármester és Kállai Mária országgyűlési képviselő a nyitás előtti nap személyesen járta be az üzletet.

Tovább olvasom

Továbbra is háborognak, hogy éjszakába nyúlóan ment a munka az új Aldi környékén

Egy szolnoki lakos felháborodva osztotta meg a Facebookon egy videóval együtt, hogy éjszaka aszfaltozák az Aldi parkolóját, ami rengeteg embert zavar. „Nem tudom, hogy ki volt az a „jóindulatú”, aki engedélyt adott az Aldi parkoló éjszakai aszfaltozására. Most éjjel 3 óra van, és mindig dolgoznak, megzavarva több ezer ember éjszakai nyugalmát” – írta a Mi folyik Szolnokon? csoportba.

Tovább olvasom

Egyszerre lesz áldás és átok az Aldi a szolnoki belvárosban?

Rengetegen várják szívrepesve, hogy végre üzlet legyen a volt Domus helyén Szolnokon. Most végre teljesülhet az álmuk, hamarosan Aldi nyílik a kétszintes épületben. Hogy mi lesz a felső szinten, nem tudni, a lényeg, hogy heteken belül akár meg is nyithatják az új kereskedelmi egységet. Sokaknak azonban már elegük van, leginkább az építkezésből.

Tovább olvasom

Teljesen kiakadt Szalay Ferenc polgármester

Pár nappal ezelőtt összegezte a Szol24, hogy milyen viták össztüzébe került egy hónap leforgása alatt az egykori Domus helyén épülő Aldi parkolója, hiszen annak megvalósításához fákat kellett kivágni. Tény, harminc másikat ültettek a tizenegy fa helyett, de úgy tűnik, Szalay Ferenc polgármester borzasztó nehezen engedi el a témát.

Tovább olvasom

Pánikkeltés vagy jogos kritika? – mi történik az épülő Aldi helyén levő fákkal?

Több, mint egy hónapja már, hogy egy szolnoki Facebook csoportban képekkel mellékelve írtak arról, hogy az épülő Aldi helyén, a Móra Ferenc út és az Ispán körút között elkezdték a fák kivágását. A poszt nagy felháborodást váltott ki, de a városvezetés azon nyomban reagált a hírekre, miszerint tizenegy fát valóban ki kell vágni, de harminc másikat ültetnek a helyére. November 16-án, azaz ma délután el is ültették azokat.

Tovább olvasom