Szinte csoda: 37 nap után senki nem fellebbezett, Karácsony Gergely a főpolgármester

A folyamatos panaszok, fellebbezések több mint egy hónappal eltolták a hivatalos bejelentést. Közben ide-oda ugrált a Karácsony és Vitézy közti különbség 300 és 41 között, végül 293-nál megállt, az eddigi főpolgármester vezetheti tovább Budapestet.

Tovább olvasom

Szolnok működése öt éven belül teljesen átlátható lesz – interjú Györfi Mihállyal

Mint ismert, Györfi Mihály nyerte a szolnoki polgármester-választást június 9-én, ami azt jelenti, hogy majdnem két évtized után leváltja Szalay Ferencet. Hivatalosan október elsejétől ülhet a polgármesteri székbe, a megbízólevelét viszont már átvehette a közelmúltban. Helyzete nem lesz könnyű, hiszen a képviselő-testületben a Fidesz-KDNP van többségben; sok más mellett erről is kérdeztük Szolnok jelenlegi alpolgármesterét.

Tovább olvasom

Választási különlegességek vasárnapról, Albertirsa is a hírek középpontjában

A megyehatárhoz közeli településen olyan történt, amit az utóbbi 20 esztendőben nemigen láthattunk, egy KDNP-s és egy fideszes jelölt feszült egymásnak, kis híján a nevető harmadik lett a győztes. De más érdekességek is akadtak a vasárnapi választásokon, nemcsak Szalay Ferenc veresége Szolnokon.

Tovább olvasom

Magyar Péter utoljára az ATV-ről

A Jászkunságban is áradt a Tisza. Rengetegen csak a felszínt látják (a kormányzati média pedig ezt kiemelkedő illetlenségként sulykolja is), ám a Tisza Párt vezére mélyebb magyarázatot adott a történtekre, miért viharzott ki a hétfő esti interjú legelején Magyar Péter. Külön érdekesség, amit Hadházy Ákos fűzött hozzá a történtekhez.

Tovább olvasom

Repült a hírhedtté vált “lombkoronasétányos” polgármester, kiszavazták

Egyértelmű, hogy az utóbbi két évben jóval többet és többen hallottunk Nyírmártonfalváról, mint korábbi életünkben valaha is. Az arroganciájával és bosszúállásával botrányhőssé vált polgármesterből azonban nem kért többet a település.

Tovább olvasom

„Lefizetik az embereket”: Helytartók, kis falvak nagy ispánjai a Fidesz szolgálatában – videó

Másfél évtized alatt tökéletesre fejlesztette a kormánypárt, hogyan csalja csapdába és tartsa is ott a kis falvak kiszolgáltatott lakóit, akik nem tudnak és nem mernek kitörni ebből a különös rabságból. Legbelül nem is akarnak. Jász-Nagykun-Szolnok megye is nagyon erősen érintett.

Tovább olvasom

Választások: Bemutatjuk Szolnok 12. választókerületének jelöltjeit

Közeledünk a választásokhoz, a Szol24 pedig kiemelten fontosnak tartja, hogy az itt élő és szavazó szolnokiak minél bővebb ismeretekkel rendelkezzenek a támogatást kérő képviselőjelöltekről és polgármester-aspiránsokról. Épp ezért, a voksolás napjáig, azaz június 9-ig bemutatjuk az összes egyéni választókerületet és az egyes indulókat. Elérkeztünk az utolsó, 12. választókerülethez, ami azt jelenti, hogy sorozatunk végéhez értünk. A Fidesz körzetben betöltött hegemóniáját Györfi Mihály győzelme törte meg 2019-ben. A több ciklusban megválasztott Szerencsés Sándor helyett Rusvai Károlyt indították, aki 400 szavazattal maradt alul a küzdelemben. A Fidesz színeiben Szabó Krisztina indul, illetve…

Tovább olvasom