A kelet-magyarországi ingatlanpiacot segítheti az új otthonfelújítási program

Néhány nappal ezelőtt jelentette be a kormányzat, hogy az 1990 előtt épült, vezetékes gázzal fűtött családi házakra vonatkozóan új otthonfelújítási programot indít. Az Otpotthon.hu a saját adatbázisa alapján úgy számolt, az érintett ingatlanok többsége a fővárosban és környékén, valamint Kelet-Magyarországon, köztük Jász-Nagykun-Szolnok megyében található.

Tovább olvasom

Ennél megdöbbentőbb ingatlanhirdetést nem fog találni – csak Kunhegyesig kell menni érte

Csodálatos kis ékszerdoboz – ha valamit, ezt biztos nem fogjuk mondani az interneten meghirdetett kunhegyesi, „családi háznak” minősített omladozó téglarakásra, ami nem meglepő módon nagy meghökkenést keltett az emberekben. Az unortodox villát csekély öt millió forintért lehet vinni.

Tovább olvasom

Jelentősen előrelépett a Szolnok megyei ingatlanpiac

Majdnem minden harmadik eladásra meghirdetett ingatlan ára csökkent nagyjából 10%-kal Szolnok megyében, míg a családi házak négyzetméterára átlagosan több, mint 250 ezer forint volt. Az otpotthon.hu adatai alapján rajzolódik ki, hogy milyen ütemben változott az ingatlanpiac Jász-Nagykun-Szolnok megyében a tavalyi évben.

Tovább olvasom

Meglepően magas a nem lakott ingatlanok száma Szolnok megye egyes részein

A 2022-es, tucatnyi részletes információra rákérdező népszámlálásból állított össze egy széleskörű adathalmazt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A feldolgozott eredmények közül most az üres lakásokra vonatkozó keltette fel az országos sajtó érdeklődését: a Telex térképen szemlélteti az országos helyzetet, Jász-Nagykun-Szolnok megye is tartogat érdekességeket.

Tovább olvasom

Kinek a feladata a ház előtti árok rendben tartása?

Ha kertes házunk van, akkor számos konfliktusforrás lehetséges; a szomszédokkal, az utcabéliekkel szemben jobb, ha felkészültek vagyunk és tudjuk mit szabad és mit nem. Legutóbb azt a témát jártuk körbe, hogy mikor illik füvet nyírni és mikor nem. Most egy másik kényes kérdést veszünk górcső alá: kinek a feladata az utcán található, portánk előtti árok takarítása és gyomlálása? Most egyszer s mindenkorra megválaszoljuk ezt a kérdést is.

Tovább olvasom