Itt a példa – amíg Szolnok a térkövek városa, Miskolcon inkább zöldítenek

Miskolc szembemegy azzal a gyakorlattal, hogy minden kis négyzetméter közterületet „biztos, ami biztos” alapon letérköveznek. A borsodi megyeszékhely, ahol hamarosan feltörnek egy térköves részt, hogy a helyén ligetet hozzanak létre, példa lehet Szolnok számára is, hiszen az utóbbi tíz évben a megyénkben markánsan nőtt a mesterséges felszínborítottság, miközben a zöldfelületek száma csökkent.

Tovább olvasom

Csütörtöktől vásárolhatunk tűzijátékot, de sok a tilalom, hogy ne ismétlődjön meg a tavalyi miskolci durva eset

Emlékezhetünk, Miskolcon egy tízemeletes társasház egyik lakása gyulladt ki és égett le egy erkélyre esett tűzijáték miatt. Holnaptól már megvásárolhatjuk a tűzijátékokat, de figyeljünk oda, mert rengeteg helyen tiltja a Katasztrófavédelem ezek használatát. Szolnokon is csak óvatosan tűzijátékozzunk, bár sokak szerint sehogy sem kellene.

Tovább olvasom

A szeretet nem árt – A miskolci krízisambulancia mindennapjai

Ítéletet mondani valakiről nagyon könnyű. Segíteni a kapcsolati erőszak miatt bajbajutott emberen azonban korántsem ennyire egyszerű. Ezért létfontosságú, hogy legyenek olyan szervezetek, akik képesek elérni a társadalmi összefogást, megteremteni az áldozattá váló bántalmazott számára a kimenekülés lehetőségét és segíteni tudják a talpra állás folyamatát. Miskolcon biztos kapaszkodót jelent az Ökumenikus Segélyszervezet Regionális Krízisambulanciája. Hozzájuk fordulhatnak az érintettek annak érdekében, hogy segítséget kapjanak az élethelyzetük megváltoztatásához. Sándor-Lenkei Aidát, a Segélyszervezet miskolci szakmai vezetőjét arról kérdeztük, hogy milyen formában kaphatnak támogatást tőlük a kapcsolati erőszak felnőtt és gyermek érintettjei. A bántalmazó kapcsolatban élőknek milyen esélye…

Tovább olvasom