Megint nagyot emelkedtek a lakásárak, de Szolnokon még nem is tartozunk az élmezőnybe

Ha a 15 évvel ezelőtti összegekhez hasonlítjuk, rettentően elszálltak az ingatlanárak Szolnokon és egész Magyarországon, különösen az elmúlt bő 10 esztendőben. Országos viszonylatban ugyanakkor Szolnok nem tartozik az igazán drága városok közé. Bár a 30 millió forint kipengetése azért nem éppen sima ügy egy átlagos polgárnak.

Tovább olvasom

Kegyetlenül megugrottak a lakásárak a megyeszékhelyeken, Szolnok még egész olcsó

A megyeszékhelyek közül Veszprémben a legdrágábbak a négyzetméterárak, de teljesen máshol kell keresnünk azt a várost, ahol a legnagyobb volt a drágulás mértéke az utóbbi tíz évben. Mindenhol hatalmas volt a drágulás az utóbbi tíz évben, a fizetésünk közel sem emelkedett ennyit.

Tovább olvasom

Újabb hatalmas drágulás következik a hazai kutakon, ha teheti, még csütörtök estig tankoljon

A benzin és a gázolaj ára is hatalmasat ugrik, a múlt heti emeléssel együtt péntektől 35-42 forinttal lesz drágább literenként az üzemanyag. A Brent olaj árának emelkedése mellett a forint dollárhoz képest történő folyamatos gyengülése a fő ok.

Tovább olvasom

Kiderült, mekkora drágulás jöhet az árstopok eltörlése után, a szegényebb falvakban durva áremelkedés lehet

Harmadával drágulhat az étolaj, a sertéscomb és a csirkemell az árstop megszüntetése után – Raskó György agrárközgazdász szerint. Ennyivel alacsonyabb a másfél éve befagyasztott ár a beszerzési árnál, amennyiért augusztustól árulhatják az érintett termékeket a nagyobb üzletláncok. A kisboltok még többet kérhetnek, mert rájuk nem vonatkozik az új szabályozás.

Tovább olvasom

Az EU-ban már egy számjegyű az infláció, a magyar drágulás a rekorder

Jó tudni, hogy az EU már elérte az Orbán által év végére kitűzött célt – csak kár, hogy közben itthon még mindig rekord közelében az infláció mértéke. 9,9 százalékosra csökkent az Európai Unió inflációja februárban – tette közzé az Eurostat, amelynek adatait a HVG szemlézte. Vagyis az EU-ban már most sikerült megvalósítani azt, amit Magyarországra Orbán Viktor az év végére ígért, lement az infláció egyszámjegyűre. Eközben a magyar drágulás egészen extrém más európai országokéhoz képest, november, december és január után ezúttal is EU-rekorder, ráadásul toronymagasan. A magyar infláció az Eurostat adatai szerint…

Tovább olvasom

Túl a csúcson? Minimálisan csökkent az infláció februárban

Bár még így is 25 százalék fölötti az előző évhez képest, viszont januárhoz képest csak 0,8 százalékkal emelkedtek az árak. 2021 júniusa óta először fordul elő, hogy alacsonyabb az infláció, mint az előző hónapban – írja a KSH adatai alapján a 444.hu. A KSH szerint ugyanis februárban 25,4 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint egy évvel korábban, januárban ugyanez 25,7 százalék volt. Az élelmiszer-infláció viszont továbbra is extrém magas, 43,3 százalék (januárban 44 százalék volt). Tavaly februárhoz képest a tojás drágult a legnagyobb mértékben (79 százalék), eddig a kenyér volt az…

Tovább olvasom