Döntött a MOL: két részletben vezetik be a 41 forintos emelést

A MOL döntésének értelmében két részletben építik be az üzemanyagok árába kormány által előírt, 41 forintos áremelkedést eredményező, jövedéki adóemelést. A Mol két részletben érvényesíti a kötelező jövedékiadó-emelést: az első emelésre január elsején, a másodikra pedig nagyjából január 15-én lehet számítani. Először húsz, majd huszonegy forinttal drágulnak az üzemanyagok. Ezt az Indexnek mondta Orosz András, a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója. A döntés hátterében feltehetőleg az áll, hogy szerették volna elkerülni, hogy új év előtt az autósok megrohamozzák a benzinkutakat és esetleges helyi készlethiány álljon elő. A Holtankoljak.hu pénteki adatai szerint a magyarországi kutakon ilyen…

Tovább olvasom

Csúcstartó fideszesek, de társuk, a szolnoki képviselő a tömegközlekedést részesíti előnyben

Több mint 5 millió forintot tankolt el egy év leforgása alatt a fideszes Hörcsik Richárd – derült ki a Blikk adatigényléséből. Tavaly augusztus és idén július között összesen 212 millió forint közpénzből autóztak az országgyűlési képviselők, s csak alig néhányan választották a jóval költséghatékonyabb tömegközlekedést. Köztük van a karcagi Vadai Ágnes és a szolnoki Balla György is.

Tovább olvasom

Döbbenetesen nagyot robbant a főúton kigyulladt benzinszállító kamion – videó

A lángok fékezhetetlenné váltak, így csak idő kérdése volt, hogy mikor robban fel a hatalmas méretű benzintartály. Ezt örökítették meg kamerával, elképesztően nagy robbanás, szerencsére, addigra a jármű közeléből mindenki messzire iszkolt.

Tovább olvasom

Újabb hatalmas drágulás következik a hazai kutakon, ha teheti, még csütörtök estig tankoljon

A benzin és a gázolaj ára is hatalmasat ugrik, a múlt heti emeléssel együtt péntektől 35-42 forinttal lesz drágább literenként az üzemanyag. A Brent olaj árának emelkedése mellett a forint dollárhoz képest történő folyamatos gyengülése a fő ok.

Tovább olvasom