Váratlan húzás – Az LMP képviselőként indítja Miskolczi László egykori alpolgármestert

Ahogy szoktuk írni, Szolnok közéleti eseményei egy brazil szappanopera cselekményszálával érnek fel. A júniusi önkormányzati választást övező politikai változások új állomását jelenti, hogy az LMP azt a Miskolczi Lászlót indítja a tízes egyéni választókerületben, aki néhány héttel ezelőtt még a Momentum polgármesterjelöltje volt.

Tovább olvasom

Aktuális helyszín – Jászapátin folytatódott a herbálellenes kampány

Mit lehet tenni vidéken a szintetikus drogok ellen? Lőcsei Lajos Momentumos országgyűlési képviselő és csapata hadat üzent a herbálnak, egy fórum keretében pedig Jászapátira érkeztek, hiszen a Jászság egyik leginkább érintett helyszíne lassan élhetetlenné válik a bódult, önmagukból kivetkőzött emberektől.

Tovább olvasom

Országos DK-Momentum megállapodás született, Szolnokon visszaléptették Miskolczi Lászlót

Miskolczi László polgármesterként egy olyan várost szeretett volna építeni, amit minden itt élő megérdemel – nagyon úgy tűnik azonban, hogy ezt a célkitűzését nem fogja tudni megvalósítani, legalábbis ami az idei önkormányzati választást illeti. Egy országos DK-Momentum megállapodás keretében szépen csendben visszaléptették Györfi Mihály jelenlegi alpolgármester javára.

Tovább olvasom

Ungár Péter álszentnek és következetlennek tartja a Momentumot

Donáth Anna, a Momentum elnöke a közösségi oldalán fejtette ki, hogy aláírást kezdeményeznek az Európai Gyermekvédelmi Hatóság létrejöttéért, valamint hányingere van attól, hogy a Demokratikus Koalíció plakátkampányt indított „Isten? Haza? Pedofília!” címszavakkal a kegyelmi botrányra reagálva. Ungár Péter, az LMP vezető politikusa szerint ez álszent és következetlen.

Tovább olvasom

„Elég a fideszes pedofilbotrányból” – Szolnokon is tüntetnek a mai napon

Ahogy már írtunk róla, Budapesten, a Hősök terén néhány óra múlva influencerek által meghirdetett tüntetés kezdődik az elmúlt héten kirobbant pedofilbotrányt követően. A megyeszékhelyen sem tétlenkednek az eset miatt válaszokat követelő, felháborodott lakosok, a Momentum délután öt órától tart tüntetést a Kossuth téren.

Tovább olvasom

Ez az ellenzéki kerekasztal nehezen akar összejönni Szolnokon

Október végén az Agóra Szolnoki Közéleti Egyesület felhívást tett közzé a közösségi oldalán. Ebben Szolnok ellenzéki pártjaihoz, ellenzéki gondolkodású egyesületeihez, civil szervezeteihez és polgáraihoz fordultak. Összefogást és ellenzéki kerekasztalt szorgalmaztak. Közel két hónappal a felhívást követően arra voltunk kíváncsiak, hol tart ez az ügy?

Tovább olvasom

Donáth Anna (Momentum) európai parlamenti képviselő Szolnokon bírálta Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét

Elképesztő válságok sorozata sújtja ezt az országot. Ezzel kezdte beszédét a Momentum európai parlamenti képviselője a párt szolnoki országjáró fórumán. Gazdasági, megélhetési és inflációs válság van, de a legfontosabb, hogy értékválság van. Gyurcsány Ferenc sem maradt ki a “jóból”.

Tovább olvasom

A Momentum helyi szervezete már délelőtt koszorúzott ott, ahol majd a város fog délután

Az 56-os hősökre emlékezik az ország, ki így, ki úgy. A Fidesz ehhez elővette ehhez Albert Camus-t. őt idézi többek között Szalay Ferenc szolnoki polgármester és Kállai Mária szolnoki országgyűlési képviselő is. Camus 1957. december 10-én irodalmi Nobel-díjat kapott. A díj átvételekor az élet értelméről így nyilatkozott: „Egy élet értelme, a művészet nem lehet más, mint hogy hozzájáruljon a minden emberben és a világban fellelhető szabadság és felelősség növeléséhez.” Szolnokon a központi ünnepség délután 3 órakor lesz az Ötvenhatosok emlékparkjában. Az itt található emlékhelyet a Momentum szolnoki szervezete már délelőtt…

Tovább olvasom