A szolnoki politika ismert szereplője is távozik a közéletből

Berényi Gábor tegnapi bejelentése után, miszerint otthagyja a Tegyünk Szolnokért csapatát és visszalép a körzeti jelöltségtől, a Jobbik ismert helyi tagja, Szotyori-Lázár Zoltán is bejelentette, hogy kilép a pártból és minden pártpolitikai tevékenységét beszünteti.

Tovább olvasom

Kiugrott ellenzéki képviselő: „Nem kívánok újabb öt évnyi eredménytelen szélmalomharcot vívni a szolnoki közgyűlésben”

Egészen szokatlan módon lépett vissza Berényi Gábor önkormányzati képviselő, aki a megyeszékhely 11. számú választókerületében készült megmérkőzni a kormánypárti jelölttel, Töreki Andrással. Erre már azonban nem kerül sor, Berényi ma reggel arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a jelöléstől visszalép, a Jobbikból pedig kilép. Mi történhetett?

Tovább olvasom

A szolnoki közgyűlés Fidesz-frakciója nagy harc után ismét a béke pártjára állt

Jókora szópárbajt váltott ki egy sürgősségi önálló indítvány beadása a szolnoki közgyűlés csütörtöki ülésén. Ebben Tasnádi Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője azzal hozakodott elő, hogy csatlakozzanak ahhoz a békepárti határozathoz, amit az országgyűlés már elfogadott az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójához kapcsolódva.

Tovább olvasom

A parkolóhelyek hiánya a Széchenyi lakótelepen is óriási gond – fórumot tartott az ellenzék

Parkolóhiány, panelprogramhiány, kamerahiány, utak, járdák állapota. Általában ezek jöttek elő a legutóbbi ellenzéki lakossági fórumon, amit pénteken este tartottak a szolnoki Széchenyi lakótelepi Zöld házban.

Tovább olvasom

Nehéz perceket élt át a polgármester, parázs viták voltak a szolnoki közgyűlésben

Szokatlanul éles szópárbajokat hozott a csütörtöki közgyűlés Szolnokon. Az ellenzék végre odatette magát, és bátran visszaszólt a polgármesternek, aki ismét országos propagandát hozott helybe. Az ellenzékiek arra kérték, ne folytasson ilyet, koncentráljon a helyi ügyekre. Szalay azt válaszolta, azt beszél, amit akar.

Tovább olvasom

Megelégelte a fideszes polgármester folytonos kirohanásait

A napirendi ponton túlmutató nagyon komoly csörte alakult ki a Szolnoki Sportcentrum újabb plusz forrásának megvitatása kapcsán. A sportcentrum ugyanis a nemrég elfogadott 673 millió forint helyett máris 812 millió forintot kért erre az évre. A vita végeztével Szalay Ferenc fideszes polgármester brüsszelezésbe, baloldalizásba forduló kirohanása miatt Füle István  indítványt tett. Azt kérte, vizsgálják meg, az szmsz lehetőséget ad-e arra, hogy a polgármester a napirendi pontok lezárásakor rendszeres kirohanásokat tehessen az ellenzék ellen, és lényegében nem a napirendi ponthoz kapcsolódóan brüsszelezve gyalázza a baloldalt, úgy, hogy nekik nincs lehetőségük reagálni.

Tovább olvasom

Panaszok sorát hallhatta volna a polgármester, ha ott lett volna a fórumon

Panaszáradattal találkoztak eddig minden lakossági fórumon a szolnoki ellenzéki képviselők, nem volt ez másként a legutóbbin sem. Ezt a Kodály iskolában tartották csütörtökön este. Annyian mentek el rá, hogy alig fértek be egy osztályterembe. Sokan hosszú panaszlistával érkeztek.

Tovább olvasom

Még a Fidelitast is összehívták, hogy odaverjenek a jobbikos képviselőnek

Nem jó számot említett a város elfogadott költségvetéséről Szalay Ferenc polgármester. Ezt mondta pénteki sajtótájékoztatóján Füle István. A szolnoki ellenzék frakcióvezetője, DK-s önkormányzati képviselő azt mondta, hogy a büdzsé 40,7 milliárd forint. Ezzel szemben a Facebookon közzétett posztjában Szalay 42,8 milliárdról beszélt. A frakcióvezető nem tudja, honnan szedte ezt a számot a város vezetője. Csak találgathat. Mint mondta, ez egy nullszaldós költségvetés, de egyébként 2,3 milliárdos hiánnyal fogadták el. Ezt egy olyan megoldással tették, hogy elfogadtak egy 9-es számú mellékletet, amiben a szükséges feladatok vannak felsorolva, ám ezeket nem tudja finanszírozni…

Tovább olvasom

A szolnoki ellenzék szavazás helyett kivonult az ülésteremből

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a keddi közgyűlésen azzal a páratlan ötlettel állt elő Tasnádi Zoltán fideszes képviselő, hogy ítéljék el a brüsszeli szankciós politikát, mert az árt Magyarországnak. A szavazáskor az ellenzék legtöbb tagja kivonult a teremből, ám akik ott maradtak, majdnem egyhangúlag úgy döntöttek, hogy támogatják ezt az izgalmas kezdeményezést. Úgy éreztem magam a keddi közgyűlésen, mintha a hatvanas években lennénk. A jó káderek sorra mondták fel a leckét, hogy pártunk és kormányunk irányítása alatt országunk milyen csodálatosan fejlődik -kezdi időutazással felérő élménybeszámolóját Berényi Gábor jobbikos képviselő. A…

Tovább olvasom

A szolnoki Jobbik nem vesz részt az október 23- városi ünnepségen

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szolnoki szervezete nem vesz részt az 1956-os forradalom és szabadságharc október 23-án tartandó közös városi ünnepségén és a nemzeti gyásznapon, november 4-én tartandó közös megemlékezésén sem -mondta csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján Berényi Gábor a szolnoki Jobbik alelnöke és önkormányzati képviselő. A politikus azzal indokolta a döntést, hogy nem szeretnének azokkal a kormánypárti szereplőkkel egy rendezvényen részt venni, akik relativizálják, sőt sok esetben hallgatólagosan támogatják a putyini Oroszország agresszióját. A Jobbik alelnöke hangsúlyozta, hogy a magyarok már többször átélték az orosz medve halálos ölelését, ezért nem hajlandóak asszisztálni…

Tovább olvasom