Kiugrott ellenzéki képviselő: „Nem kívánok újabb öt évnyi eredménytelen szélmalomharcot vívni a szolnoki közgyűlésben”

Megosztás

Egészen szokatlan módon lépett vissza Berényi Gábor önkormányzati képviselő, aki a megyeszékhely 11. számú választókerületében készült megmérkőzni a kormánypárti jelölttel, Töreki Andrással. Erre már azonban nem kerül sor, Berényi ma reggel arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a jelöléstől visszalép, a Jobbikból pedig kilép. Mi történhetett?

A Szolnoki Többség Jobbikos önkormányzati képviselőjét nem olyan rég még Györfi Mihály, a Tegyünk Szolnokért polgármesterjelöltje mutatta be egy sajtótájékoztatón, mint körzeti képviselőjelölt, azt hangsúlyozva, fontosnak tartja, hogy az eredeti csapatból négyen is folytatják a megkezdett munkát: Ő, Füle István, Borda Zoltán és Berényi Gábor.

„Le kellett vonnom a szomorú következtetést, hogy ellenzéki képviselőként nem tudom kellőképpen a választókerületem és szeretett városom érdekeit képviselni. Nem kívánok újabb öt évnyi eredménytelen szélmalomharcot vívni a szolnoki közgyűlésben egy folyamatos belső viszályokkal és tisztességtelen játszmákkal terhelt ellenzéki közösségben. Az ajánlásgyűjtés során végérvényesen bebizonyosodott számomra, hogy nincs váltóhangulat, nincs ellenzéki egység, így jelenleg nincs esély a változásra” – vallott a helyzetről a kiugrott képviselő, akinek a Nemzeti Választási Iroda honlapján máris törölték a nyilvántartásba vételét.

Úgy folytatja, be kellett látnia, hogy meg kell szabadulnia a magánéletét, a tanári pályáját és a zenei munkásságát is beárnyékoló ellenzéki képviselői billogtól. „Tevékenységeimet ilyen módon összeegyeztethetetlennek érzem jelen állás szerint, és az elmúlt öt év szomorú konzekvenciája az, hogy civilként sokkal többet tehetek a város ifjúsági és kulturális életéért, mint ellenzéki képviselőként” – tette hozzá.

Györfi indulását február elején jelentették be, aki elmondta, Szolnok és az emberek viszonyát kívánja megváltoztatni annak érdekében, hogy a város jobban szeresse a lakóit. Úgy véli, a szolnokiak többet érdemelnek, mint amit most kapnak. A hivatalos Facebook oldalán arról írt, tudomásul veszik Berényi döntését és sok sikert kívánnak neki a civil életben.

Kép: Györfi Mihály

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek