Györfi Mihályt hivatalosan is bejelentették szolnoki polgármesterjelöltnek, az Agóra is mögé állt

Megosztás

Hivatalossá vált, hogy Györfi Mihály szolnoki alpolgármester indul a polgármesteri posztért. Ezt pénteken közös sajtótájékoztatón jelentették be a jelölő szervezetek, amelyek úgy vélik, a Fidesz Szolnokon is legyőzhető.

Eddig “csak” az MSZP és a DK nemhivatalos jelöltjének lehetett nevezni Györfi Mihály szolnoki alpolgármestert. Mostantól azonban immár hivatalosan is bejelentették, hogy e két párt részéről megerősítést nyert a támogatás, sőt, még két szervezet is felsorakozott mögé.

Ezt jelentették be pénteken.

A közös sajtótájékoztatón megjelent és beszédet mondott az MSZP részéről Kunhalmi Ágnes, a DK részéről pedig Dobrev Klára. Mindketten kiemelték, hogy Györfi Mihály személyében kiváló polgármesterjelöljük lesz a szolnokiaknak. Kunhalmi szerint Györfi az összefogást testesíti meg, míg Dobrev szerint Györfi – Szalay Ferenc jelenlegi fideszes vezetőtől eltérően – a szolnokiak és nem a kormánypárt érdekeit fogja szolgálni. Úgy vélték, a Fidesz Szolnokon is legyőzhető, erre lehet garancia közös jelöltjük.

Mint kiderült, Györfi Mihály (nyitóképünkön) mögé felsorakozott a Párbeszéd- Zöldek, valamint legnagyobb meglepetésre a szolnoki Agóra civil egyesület is.

Mint elhangzott, bárki, aki támogatni kívánja Györfi Mihályt azért, hogy jobb és élhetőbb legyen Szolnok, nyitva áll előtte a lehetőség,

Györfi Mihály elmondta, ő Szolnok és az emberek viszonyát kívánja megváltoztatni annak érdekében, hogy a város jobban szeresse a lakóit. Mert a szolnokiak többet érdemelnek, mint amit most kapnak.

Ő egy békés, biztonságos város első szolgálója kíván lenni.

Forrás

Kapcsolódó cikkek