Nincs elég neurológusa a ceglédi kórháznak, Budapestről rendelnek ki orvosokat

Megosztás

Jász-Nagykun-Szolnok megyén túl sem rózsás a helyzet: mivel nincs elég neurológus a ceglédi Toldy Ferenc kórházban, a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky és a Jahn Ferenc Kórházakból rendelnek ki orvosokat – erről értesült a 444. A hírt a Dél-Pesti Centrumkórház kommunikációs igazgatója, Fodor Attila is megerősítette.

Fodor azt írta, a ceglédi kórház jelezte, hogy nehézségekbe ütközött a neurológiai ellátás, úgynevezett „átmeneti humánerőforrás-hiány” miatt. Magyarra lefordítva arról van szó, hogy nincs elég orvos, aki kezelni tudja az érkező betegeket.

„Ennek megfelelően június 30-ig a Budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházból és a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetből összesen – heti váltásban – napi 1-1 fő működik közre a ceglédi neurológiai ellátásban.”

A 444 információi szerint az átvezénylésről csütörtökön értesítették az orvosokat, másnap pedig már egy listát kellett leadni, hogy május 15-től melyik időszakot tudják vállalni. A hirtelen kivezénylés ráadásul semmi jóval nem kecsegtet, a lapnak nyilatkozó orvos szerint egy hét alatt nagyjából az informatikai rendszert lehet megtanulni.

Olyan pletykák is felmerültek, hogy a választások után, június végén megszűnik az egész neurológiai osztály Cegléden. Az erre vonatkozó kérdésekre az OKFŐ úgy válaszolt, jelenleg nincs tudomásuk erről, a cél pedig az, hogy biztosított legyen az ellátás a jövőben.

Kép: borsonline.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek