Nincs elég neurológusa a ceglédi kórháznak, Budapestről rendelnek ki orvosokat

Jász-Nagykun-Szolnok megyén túl sem rózsás a helyzet: mivel nincs elég neurológus a ceglédi Toldy Ferenc kórházban, a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky és a Jahn Ferenc Kórházakból rendelnek ki orvosokat – erről értesült a 444. A hírt a Dél-Pesti Centrumkórház kommunikációs igazgatója, Fodor Attila is megerősítette.

Tovább olvasom

Felemás eredménnyel zárult az orvoshiánnyal küzdő jászberényi kórház főigazgatója és a polgármester találkozása

Érthető módon éles kritikákkal illették a helyi lakosok a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház orvoshiányát és ennek következtében a gyermekneurológiai szakrendelés megszűnését. Az esetről a Szol24-en is írtunk, felidézve a tavalyi állapotokat, amikor épp szülni nem lehetett a kórházat érintő „személyi változások” miatt. Végre személyesen találkozásra is sor került a kórház vezetősége és a polgármester között.

Tovább olvasom

Megdöbbentő Szolnok megyei adatok a betöltetlen háziorvosi körzetek helyzetéről

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adatai és nyilvántartása alapján írt összefoglaló cikket a Pénzcentrum, természetesen beigazolva az általános tapasztalatainkat Jász-Nagykun-Szolnok megyében és szerte az országban: a betöltetlen háziorvosi praxisok száma folyamatosan emelkedik, egy szakértő szerint „időzített” bombán ülünk. Szolnok megyében sem rózsás a helyzet.

Tovább olvasom

Ekkora a baj? – megszűnik az urológiai osztály a Hetényiben

Pár nappal ezelőtt a közösségi oldalakon már felmerültek olyan pletykák, hogy hamarosan megszűnik az urológiai osztály a szolnoki Hetényi Géza kórházban. Mostanra a feltételezések bebizonyosodtak, maga az orvosigazgató közölte, hogy orvoshiány miatt november 6-tól, azaz jövő héttől megszűnik az urológiai fekvőbeteg osztály.

Tovább olvasom

Az országos kórház-főigazgató elmenekült az orvosok létszámhiányáról szóló kérdések elől – videó

A 444.hu véleménye szerint Jenei Zoltán, az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetője megkaphatta az eddig leginkább kormánypárti politikusoknak és médiaháttérembereknek járó kommunikációs kiképzést. Ennek lényege, hogy bármit kérdezzen is a nem akolsajtótól érkező újságíró, kérjük, hogy inkább email-ben küldjenek kérdést, mert most nagyon nem jó nekünk, de majd írnak választ a kollégák, majd pedig határozottan, lehetőleg valakivel beszélgetve vagy telefonálást mímelve lépdeljünk tova, levegőnek nézve a kérdéseket szajkózó médiamunkást. Jenei legalábbis pontosan ezeket a lépéseket követte, amikor az RTL híradója kérdéseket szeretett volna föltenni az egészségügy állapotáról. Az RTL a Országos Onkológiai Intézetben szeretett volna…

Tovább olvasom