Felemás eredménnyel zárult az orvoshiánnyal küzdő jászberényi kórház főigazgatója és a polgármester találkozása

Megosztás

Érthető módon éles kritikákkal illették a helyi lakosok a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház orvoshiányát és ennek következtében a gyermekneurológiai szakrendelés megszűnését. Az esetről a Szol24-en is írtunk, felidézve a tavalyi állapotokat, amikor épp szülni nem lehetett a kórházat érintő „személyi változások” miatt. Végre személyesen találkozásra is sor került a kórház vezetősége és a polgármester között.

Budai Lóránt úgy írt, rengeteg panasz érkezett hozzá ezzel kapcsolatosan, ezért személyes találkozót kér a kórház nemrégiben kinevezett megbízott főigazgatójától, Dr. Besenyi Orsolyától. Az intézmény – némiképp szokatlan módon – a Facebookon reagált felkérve a polgármestert és az alpolgármestert, hogy juttassák el a „megbeszélés tételes napirendi pontjait”.

Hozzátették, mindenkit szeretnének megnyugtatni, hogy a jászsági betegek ellátása biztonságban van, céljuk a folyamatos betegállátás biztosítása. A kérdés csak az, hogy ez mennyire valósul meg?

Végül február 6-án, azaz a tegnapi napon ejtettek sort a megbeszélésre. Szintén Budaitól tudjuk, aki a közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot, hogy egyaránt érkeztek megnyugtató válaszok, de olyan felvetések is, „melyekkel kapcsolatban a legkevésbé sem lehetünk optimisták.”

„Ugyan a kórház állami intézmény, mi az elmúlt években is igyekeztünk mindent megtenni annak érdekében, hogy az egészségügy terén megjelenő negatív folyamatokat legalább Jászberényben lelassítsuk. 2019 óta közel 70 millió forinttal támogattuk az intézményt és több mint 6 millió forinttal a kórház alapítványát. Több egészségügyi dolgozónak is ingyenes vagy rendkívül kedvező lakhatást biztosítunk, emellett pedig egészségügyi ösztöndíjjal segítjük a fiatal rezidenseket” – írta.

A beszélgetés során megerősítették segítő szándékukat és kérték a kórházat, hogy innentől kezdve rendszeresebben kommunikáljanak a városvezetéssel. Meglátjuk, hogy mi lesz belőle…

Kép: jaszberenykorhaz.hu

Kapcsolódó cikkek