A kék sarokban Pócs János, a piros sarokban Budai Lóránt

Megosztás

Ahogyan azt kis hazánkban már megszokhattuk, minden olyan történésre lecsapnak tettre kész politikusaink, amiből vélt, vagy valós előnyt kovácsolhatnak. És itt az előny alatt nem a választópolgárok szimpátiáját értjük, amit tettekkel és valódi párbeszéddel lehetne nyélbe ütni. Sokkal inkább az a kérdés, hogy ki a hangosabb, erősebb és ki tud csúnyábbat mondani a vetélytársára.

Igazán szomorú látlelet, hiszen a hiábavaló szócsata közben ködbe vész a politika valódi fokmérője: a választópolgár sorsa és mindennapjainak segítése. Persze egy kis szerencsével a forgács között akad haszon és véletlenül jól jár a legkisebb egység is. Valahogy így történik ez a napokban Jászberényben is.

Pócs János, a gázszerelőből lett országgyűlési képviselő, az önmenedzselés fekete öves mestere legutóbb a huszonkét év alatt elkészült jászberényi elkerülőre telepedett rá – szerencsére csak képletesen. Ezután következett az elmúlt hetek legnagyobb port kavaró eseménye a jászberényi Neszűrben, ahol a helyiek szerint emberekre vadásznak a településrészen. Természetesen Pócs amint tudott a helyszínre sietett és megnyugtatta az itt élőket: aggodalomra semmi ok, a környéken csupán rókákra vadásztak. Itt akár vége is lehetne a történetnek, ha nem a Fidesz politikusáról és egy ellenzéki polgármesterről volna szó, illetve egy régóta húzódó online szájkarate mérkőzésről. Törvényszerű az újabb ütközet.

Több mint egy hete történt a neszűri eset, de még mindig megy a virtuális adok-kapok. A kék sarokban Pócs, a piros sarokban Budai Lóránt (Jobbik) Jászberény polgármestere, akik felváltva fényezi magukat és áztatják a másikat. Valaki szóljon nekik, hogy ez nem egy kereskedelmi tévés valóságshow, ahol a végén egy lesz, aki mindent visz. Vagy ha mégis így gondolják, akkor öltsenek magukra mókás jelmezeket, pörgessék a hímtagjaikat élő egyenes adásban és legyen aminek lennie kell: hígvelejű, nárcisztikus versengés a milliókért.

Most éppen Budainál pattog a labda, akinek a neszűri események után az az ötlete támadt, hogy az adott területen kiépíti az eddig gyér közvilágítást. Bravó, kár hogy ehhez egy kekeckedő Pócsra volt szükség.

Kapcsolódó cikkek