Végre megújult a jászberényi kórház több szakrendelője

Megosztás

A térség lakói és az idelátogató érintettek között inkább hírhedt, mint híres Jászberényi Szent Erzsébet Kórház ezúttal pozitív hírekről számolt be. Egy 2017-es pályázati felhívás apropóján kezdődő közös gondolkodás nem volt döccenőktől mentes, de végül sikeresen, teljesen felújított formájában fogadhatja több szakrendelő a pácienseket.

„Sajnos azzal szembesültünk, hogy a pszichiátria épületére tervezett felújítás összege nem lesz elegendő, saját forrás pedig nem állt rendelkezésre, ezért az eredeti elképzelést elvetettük és egy másik megoldást találtunk. Így a jelenlegi járóbeteg szakellátó épület földszintjén található rendelők felújítását céloztuk meg” – számolt be a beruházás kezdeti nehézségeiről Deák-Sebestyén Márta projektmenedzser.

Ehhez a részhez tartozik többek között az egész gyermekosztály, a bőrgyógyászat, a szemészet, a dietetika, a pszichiátria, a neurológia, az urológia és az ortopédia, de az EEG vizsgálatokat szintén ezen a földszinti épületben végzik.

A korszerűsítési, felújítási munkák során elkészült egy új akadálymentes mosdó, kialakítottak szociális helységeket és a beruházás által új eszközöket tudtak vásárolni, ezzel megkönnyítve a betegek szakszerű ellátását.

Az új táblák a kórház földszinti részlegén

„A projekt keretében a 21. század követelményeinek megfelelő szakrendelőket alakítottunk ki, ahol minőségi környezetet tudunk biztosítani a kórház dolgozóinak és a betegeknek” – mondta a kórház főigazgatója, Dr. Csiki Zoltán.

Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy a lélek és a hit ereje mellett most már a szép környezet is hozzá tud járulni a betegek gyógyulásához.

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház legutóbb júliusban került be az országos hírekbe, ugyanis szeptember elsejéig hétvégén és délután 16 óra és reggel 8 óra között nem üzemelt a szülészet és a gyermekosztály. Akinek mégis az említett időben támadt kedve szülni, azt Szolnokra, Ceglédre, vagy Hatvanra irányították.

Képek: Trió FM, Pócs János Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek