A Szolnoki MÁV Kórház és a jászberényi kórház vezetője is a menesztettek listáján lehet

Megosztás

Mint azt megírtuk, a nyugdíjkorhatárt jóval betöltő Pintér Sándor belügyminiszter számos kórházigazgatót mentett fel december végi határidővel. Van, akit egy bizonyos korhatár elérése miatt menesztenek pozíciójából, van, akit indoklás nélkül távolítanak el. Neveket nem közöltek, de úgy tűnik, megyénkben két kórház vezetője is érintett.

Rudner Ervin elvileg rajta lehet a listán, hiszen elmúlt már 65 éves. Az 1954-ben született Rudner doktor negyvenöt évet töltött eddig az egészségügy szolgálatában. A szolnoki MÁV Kórház főigazgatója mozgásszervi megbetegedéseket gyógyít. Munkásságát a legutóbbi város napja alkalmából Ezüst Pelikán Díjjal jutalmazták.

Rudner doktor tehát tiszta sor, elmúlt 65 éves, mehet, nincs rá szükség Pintérék szerint.

Ugyanakkor a Népszava szerint a listán lehet Csiki Zoltán lehet, aki viszont információink szerint még csak 60 éves. A Szent Erzsébet Kórház jelenlegi vezetője korábban a hatvani kórház gyógyítója is volt, és egy időben helyettes államtitkárként is dolgozott. Innen került vissza Jászberénybe, ahol ezt megelőzően már volt kórházvezető.

Csiki volt az, aki még 2015-ben, 12 év munkaviszonyt követően kirúgta Budai Lóránt jelenlegi jászberényi polgármestert, aki ezért beperelte a kórházat. A Kecskeméti Munkaügyi Bíróság elsőfokú ítéletében ki is mondta, hogy politikai hovatartozása miatt jogellenesen távolították el az intézményből, majd Budai a pert 2017-ben másodfokon is megnyerte.

A szolnoki megyei Hetényi, továbbá a karcagi és a mezőtúri kórházvezető esetleges eltávolításáról nincs információnk, tudomásunk szerint ők nem estek a pintéri fűkasza áldozatául.

Fotó: szoljon.hu/Nagy Balázs

Kapcsolódó cikkek