Kell-e félni Szolnokon? Pintér Sándor 24 kórházigazgatót rúg ki december végén

Megosztás

December 31-én a belügyminiszter (érdemeik elismerésével, vagy anélkül) számos megyei kórház és városi intézmény vezetőjét rúgja ki. Van, akit egy bizonyos korhatár elérése miatt menesztenek pozíciójából, van, akit indoklás nélkül fokoznak le, vagy távolítanak el.

A 75 éves Pintér Sándor számos olyan kórházi vezető megbízatását azért vonja vissza, mert elmúltak 65 évesek. Mivel intézmények és nevek említése nélkül tették közkinccsé a közleményt, így nem tudjuk, Szolnok, vagy más jászkunsági városunk intézménye érintett-e a nagytakarításban.

Pintér Sándor belügyminiszter 2023. december 31-ei hatállyal, érdemeik elismerése mellett, 2 országos intézet és 5 megyei kórház főigazgatójának vezetői kinevezését vonta vissza, mivel betöltötték a 65 éves korhatárt – közölte a Belügyminisztérium, intézmények, nevek említése nélkül.

A tárca azt is tudatta, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) megbízott vezetője ezzel egyidejűleg 10 városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza, de „az érintettek szakmai munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesülnek”.

A közlemény szerint – bár itt már nem említ sem érdemek elismerését, sem kitüntetést –, ugyancsak december 31-i hatállyal további 2 megyei kórház főigazgatójának és további 5 városi kórház főigazgatójának a felmentéséről is döntöttek, de nem vezetőként tovább foglalkoztatják őket.

Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a helyettesek látják el – zárul a közlemény, amely semmilyen konkrétumot, még az érintett intézmények vagy a vezetők nevét sem árulja el, miközben egyszerre jelentős számú, két tucat kórházigazgató távozásáról van szó. (via Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek